Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 17-2016

24-4

Winsum - Hooghalen 68 km.

Vandaag een dag met allerlei weersoorten... regen, hagel en felle opklaringen. Na de weidsheid van Friesland en Groningen kom ik weer bomen en bossen tegen. Mijn overnachtingsadres is een bovengedeelte van een boerderij. Er liggen wat foldertjes van Kamp Westerbork, dat blijkt een huisnummer verder te zijn! Ik denk als dat zo dichtbij is loop ik daar even heen. Had ik beter met de fiets kunnen doen! Was nog 6 km heen en 6 km terug. En een beetje creapy want het gaat al schemeren als ik nog die 6 km terug moet lopen door het bos.

Mijn gastvrouw uit Winsum.

Fikse hagelbui.

Op de weg naar Kamp Westerbork staan deze schotels.

Net voor het donker weer terug. Links staat de boerderij waar ik logeer.

25-4

Hooghalen - Kalenberg 69 km

Op mijn gastadres maak ik zelf mijn ontbijt. Vandaag fiets ik naar De Weerribben. Het weer is fris en af en toe valt er een buitje. Gelukkig ben ik er goed op gekleed. Een goed regenpak, de broek hou ik ook aan als het droog is want hij houdt de wind fijn tegen en zweet niet. Ik ben ook blij met mijn fleecevest wat ik op Vlieland nog heb gekocht. Een mooie route vandaag door natuurgebieden en bos, ook open stukken. Alleen de wind is verschrikkelijk vandaag, die heb ik de hele weg tegen. Ook vandaag weer een pareltje waar ik mag overnachten. Een woongedeelte helemaal voor mij alleen. Van te voren al besproken dat ik hier met de pot kan mee-eten en dat is meer dan overdadig wat ik allemaal krijg voorgeschoteld! Ze hebben hier eigen en pleegkinderen en iedere gang komt een ander kind het netjes brengen op een dienblad. 's Avonds na het eten fiets ik nog een stukje door dit mooie gebied.

Vooraf kreeg ik nog verse tomatensoep met brood en na kreeg ik nog Griekse Yoghurt.

26-4

Kalenberg - Coevorden 97 km.

Als ik wakker word en uit het raam kijk geloof ik mijn eigen ogen niet! Het heeft gesneeuwd! En ik ga naar Dominique fietsen vandaag! Na het ontbijt ga ik gewoon op pad. Gelukkig valt het mee met de sneeuw en heb ik redelijk gunstige wind vandaag. De route is mooi maar ik maak niet heel veel foto's omdat ik een behoorlijk afstand te overbruggen heb. Een paar keer een fikse hagelbui maar daar ben ik goed op gekleed. Ik hou het tempo er goed in en om 15.30 uur ben ik bij Dominique. Lekker thee drinken en gezellig bijkletsen, heerlijk gegeten en weer eens een twee-persoons bed tot mijn beschikking. Ik ga hier drie nachtjes logeren.

Dit bruggetje was zo spekglad (van de alg) dat ik er heel voorzichtig lopend overheen moest.

27-4

Beetje uitgeslapen. Naar de koningsmarkt geweest en een Italiaans kookboek gescoord. Beetje aanlummelen, nieuwe routes voor de komende dagen maken en overnachtingen bespreken.

Oranje sla bestek vandaag.

Ik word ook hier weer goed gepamperd!

28-4

Vandaag nog een luier dagje. Ik maak haar garagedeur schoon, we doen boodschappen en ik kook voor ons. Lekker op tijd naar bed.

29-4

Coevorden - Dalfsen 65 km.

Vandaag weer verder fietsen. Het regent als ik vertrek, maar na anderhalf uur wordt het toch droog. De wind is best koud en ik heb hem tegen. Ik fiets een mooie route langs de Overijsselse Vecht en door de bossen bij Beerze. Ik kom bij een zelfbedienings pontje. De verdieping op mijn logeer adres deel ik met twee Duitsers.

30-4

Dalfsen - Twello 71 km.

De route gaat vandaag door NP Sallandse Heuvelrug en de Holterberg. Door bossen en langs water. Het weer knapt weer op vandaag en de temperatuur wordt aangenaam.

Mijn gastheer uit Dalfsen. Zijn vrouw heb ik amper gezien. Hij verzorgde ook het ontbijt.