Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
  Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 17-2013

Weekje naar Normandië.

21-4

We vertrekken zoals gebruikelijk om 4.30 uur 's morgens. Om 11.00 uur zijn we bij de krijtrotsen en blauwe zee van Étretat.

Daarna naar Sainte-Adresse. Hier staan een aantal bunkertjes en een vuurtoren.

Daarna rijden we via Le Pont de Normandie naar ons overnachtingsadres. Cees heeft een kamer geboekt bij Qui vivra verra bij Brabantse Coen en zijn Franse vrouw Ingrid.

22-3

Ergens onderweg op weg naar St. Malo.

St. Malo is een historische ommuurde stad aan een mooi strand.

Omdat het eb en vloed verschil hier zo enorm groot is zie je vaak de bootjes op hun kant liggen.

Daarna naar Mont Saint-Michel.

23-4

We bezoeken vandaag de invasie stranden en kerkhoven.

Sword bij Arromanches.

Longues Sur Mer.

Omaha Beach in Colleville-sur-Mer

Pointe du Hoc.

La Cambe, hier liggen 21.000 Duitse militairen begraven.

24-4

Vandaag eerst naar een markt een dorpje verderop met levende have.

3 kippen worden er gekocht en afgerekend met een cheque.

Fruithapje...

Dan naar Bayeux. Ook daar is er markt. Daarna bezoeken we de kathedraal en de tapeserie de Bayeux, een 70 meter lang geborduurd wandkleed.

Anders neem je even een (wandel)stok mee...

Jardin public, ook in Bayeux.

De lente is eindelijk gekomen!

Ergens onderweg rijden we langs dit kasteel.

Haras, een paardenstoeterij.

En 's avonds is het goed toeven bij Coen en Ingrid aan tafel.

25-4

Met de auto naar Granville en daar met de boot naar Iles Chausey. Als we over varen is het nog een beetje heïig maar het wordt een prachtige dag. Stralend blauwe lucht en zo'n 23 graden. Je waant je hier vandaag op één of ander tropisch eilandje. Het is eb en dan komen alle omliggende rotsen tevoorschijn. We lopen helemaal rond. Ik raad je wel aan op het vasteland wat te kopen voor je lunch er is hier verder niet veel voorhanden. Eén winkeltje en één restaurantje, maar als je dan toevallig net aan de andere kant van het eiland bent heb je niks.

Land in zicht na zo'n 45 minuten varen.

De brem staat volop in bloei.

De plaatjes van vandaag kunnen zo een reisgids in. Mede dankzij het gebruik van het polarisatie filter. Die zorgt ervoor dat de lucht mooi diep blauw wordt en de verschillende kleurnuances in het water zichtbaar blijven. En geloof me zonder filter ziet de camera die nuances niet zo goed.

Om 16.30 gaat de boot weer terug. Jammer! Ik had hier wel avond foto's willen maken...

26-4

Vandaag doen we een kastelenroute. We bezoeken drie kastelen. De eerste is Chateau Anisy. Dit chateau is privé bezit en derhalve, afgezien van de tuin, niet open gesteld. Het regent nog een beetje maar we lopen er toch helemaal om heen. Er is een grote vijver, of eigenlijk zijn er twee vijvers met een flink hoogteverschil.

Als we bij het tweede kasteel aankomen is het inmiddels droog geworden. Chateau Gratot. Ook een mooi onderhouden kasteel, bij de ruïnes kun je vrij rond lopen.

Dan komen we hier bij het derde kasteel: Chateau Pirou. Omdat het lunchtijd is kunnen we nog niet naar binnen. We gaan dus eerst een poosje naar het nabij gelegen strand.

Het is maar een paar kilometer rijden maar het is hier ineens aanzienlijk helderder. Het is eb dus enorme stranden en mensen die op pad gaan om allerlei eetbare schaal- en schelpdiertjes te vangen.

Groot verschil tussen de zee- en land kant kwa luchten.

En 'rode bootjes'...

Na lunchtijd weer terug naar Chateau Pirou. Hier kun je wel overal in en er is zelfs een Nederlandstalige brochure met uitleg aanwezig!

Ook hier is zo'n enorm geborduurd wandkleed te bezichtigen. Door één dame gemaakt met een snelheid van anderhalve centimeter per uur. Tel maar uit hoeveel uurtjes hier in zitten.

En 's avonds weer heerlijk huiselijk aanschuiven bij Coen en Ingrid en dochter Lieke.

Heerlijk toetje!

Natuurlijk kan ik het niet laten Lieke te fotograferen. D'r zit zo'n heerlijk koppie op.

Franse en Nederlandse liedjes zingen.

En twee omgezet naar zwart/wit.

Het was weer een mooi weekje vakantie. Coen en Ingrid bedankt voor jullie gastvrijheid!

27-4

Gisteravond al afscheid genomen en vanochtend rond 5.00 rijden we weer richting huis. We maken nog een korte stop in Honfleur. Hier waren we zondag ook al maar toen was het er net zo afschuwelijk druk als in Valkenburg en zijn we gauw door gereden. Ik wilde de foto eigenlijk vanuit een ander hoek nemen maar daar waren ze de marktkramen aan het opbouwen.