Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 16-2018

17-4

De bloesem staat weer in bloei, helaas een beetje teveel wind voor het echte macro werk.

En nog even rondom het gemeentehuis geweest.

18-4

Vanwege een ongeval werd ik door de politie door 'Baal' gestuurd. Nou had ik daar natuurlijk weleens een foto gemaakt tijdens het wandelen en ook weleens met de fiets maar dat ik er nog eens met de bus zou komen.... Geen weg voor een bus, dus extra leuk dat ik precies bij dat bord stond toen de mevrouw die in het naastgelegen huis woont een foto maakte. Toen ik naar huis ging ben ik er langs gefietst om de foto te vragen. Ze was toevallig buiten in de tuin bezig. Het cadeautje van de dag !! Ik heb er overigens wel een kwartier stil gestaan omdat er van de andere kant een vrachtwagen kwam en er een eindje voor me ook al een vrachtwagen stond en we dus met z'n allen geen kant meer op konden. Kon ik zelf ook nog een foto maken, maar deze is leuker want daar zit ik nog in de bus.

© Cecile van den Berg

20-4

Vanochtend met Annette op pad. Om 5.30 uur haal ik haar op. We gaan eerst naar Meijnerswijk voor de zonsopkomst en daarna naar Ressen voor de bloesem. Een mooie ochtend, alleen een tikkie jammer dat er niet wat mist-slierten waren.

's Middags naar Maud en de kinderen. Er is weer een veulentje geboren. Hij heet Sonoran Blue.

 

En dan ga ik 's avonds als ik bij Paul in Doesburg ben nog even op pad voor het blauwe uurtje.

Gemeentehuis links en De Waag recht vooruit.

Het Arsenaal. Ik moet nog eens overdag onderzoeken waar ik voor een betere plek moet gaan staan. Dit standpunt vond ik niet zo mooi. Maar er recht voor was ook niks want daar stonden allemaal auto's geparkeerd en een stel felle straatlampen.

Weer terug naar de kerk. De verlichting van de toren gaat vrij laat pas aan. Dan is het meeste blauw alweer uit de lucht. En twee keer moest ik de opname afbreken vanwege een auto.

21-4

Gisteravond wel een aantal nuttige dingen geleerd. Om te beginnen is het handig wanneer je ergens niet zo bekend bent om overdag al een beetje te gaan kijken wat je wilt fotograferen en wat dan het mooiste standpunt is zodat je dat 's avonds niet meer hoeft te bedenken. En verder kan ik me beter focussen op één onderwerp per avond en niet als een kip zonder kop meerdere gebouwen te willen doen. Want dan wordt het van alles net niks. Dus voor vanavond had ik overdag al rond gewandeld en dit plekje uitgekozen. Ik heb een aantal opnames kunnen maken en de mooiste er uit gezocht. Een stuk relaxter en een beter resultaat vind ik zelf. Ik ben hier zodanig gaan staan dat ik wat omlijsting van de bomen had maar vooral zodanig dat de kerktoren zou weerspiegelen tussen twee huizen door. Tevens moest ik erop wachten tot eindelijk de kerkverlichting aan èn goed zichtbaar was. En verder wilde ik een lange belichting zodat de golfjes uit het water zouden verdwijnen.

15 mm - iso 80 - F16 - 271 seconden - hyperfocale scherpstelling - witbalans op bewolkt - statief - draadontspanner.