Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 16-2016

17-4

Zaandam - De Helder 77 km.

Zo heerlijk dit, alleen op de weg in een soort van niemandsland.

Mooi plekje om een broodje te eten.

18-4

Den Helder - Harlingen 74 km.

Vandaag de afsluitdijk over. Daar zag ik best een beetje tegenop maar de wind is mijn grootste vriend vandaag. Ik heb hem recht in de rug en hij waait hard! Joepie!! In rustig peddelend tempo in de hoogste versnelling ga ik met 30 km per uur de afsluitdijk over! Friesland ik kom eraan!

Tijd genoeg om brood te eten ergens halverwege.

En ik ben in Harlingen. Dat ging als een speer vandaag.

19-4

In Harlingen besluit ik twee nachten extra te blijven. Ik heb een leuk onderkomen met eigen voorzieningen achter in de tuin bij een ouder echtpaar. Ik kan er zelfs koken! Een dag ga ik naar Vlieland en de andere dag naar Terschelling. Het is goedkoper met een boot/fiets arrangement dan mijn eigen fiets mee te nemen op de boot. Maar wat ben ik al verwend want op zo'n huurfiets is wel afzien zeg.

Vandaag dus een dagje Vlieland 34 km.

Ik ben helemaal alleen op het enorme strand !

Omdat het zo koud is... een Vlielands kruidenbittertje terwijl ik op de boot wacht. Die mis ik trouwens bijna omdat ik dacht dat hij tegenover dit terras zou aanleggen maar dat deed hij dus een stuk verderop. En ik mij maar afvragen waar die blijft.

20-4

Dagje Terschelling 40 km.

Ondertussen is de temperatuur zo lekker opgelopen dat het vest en de jas uit kunnen.

21-4

Harlingen - Tjerkgaast 96 km

Vandaag fiets ik naar het zuiden van Friesland. Als ik ergens onderweg een foto aan het maken ben word ik uitgenodigd in het tegenoverliggende huis voor een kopje thee. Later op de dag kom ik nog een Belg tegen die met een enorme kijker kemphanen zoekt. Leuk al die ontmoetingen! Vandaag raak ik het spoor helemaal bijster met die knooppunten en ik fiets zo'n 25 km meer dan gepland. s-Avonds heb ik weer een prachtig stekkie om te slapen in een oude boerderij annex poppentheater.

De gastheer en gastvrouw in Harlingen.

22-4

Tjerkgaast - Dokkum 82 km

Na een flink ontbijt weer op pad. Hele dag tegenwind. Veel open vlakte, veel ruimte! Ik rij weer over mooie fietspaden, soms midden door een weiland. Genieten met een hoofdletter. Mijn gastheer en gastvrouw heb ik amper gezien, zij woonden ook apart van waar ik mijn onderkomen had. Geen foto dus van hen.

Het voorjaar wordt iedere dag mooier, groener en fleuriger.

Veel mensen vinden dat koeien een hoog knuffelgehalte hebben.... Ik heb dat niet. Ze zitten altijd onder hun eigen uitwerpselen.

23-4

Dokkum - Winsum 72 km.

Ook weer een mooie route vandaag. Ik kom over weggetjes waar ogenschijnlijk nooit iemand komt want het onkruid groeit tussen het asfalt. Ergens waar je eigenlijk niks verwacht staat er ineens een Boedistische tempel met 100 meter verderop een molen. Ik kom in Wierum, zo'n beetje het noordelijkste puntje van Nederland. En in Moddergat en Peasens waar ik een babbeltje heb met een oude man. Vandaag de eerste keer dat ik de regenbroek tevoorschijn haal. Regen en ook koud dus na de bui hou ik hem lekker aan voor de wind. Ik fiets door NP Lauwersmeer. In Houwerzijl kom ik bij de theefabriek waar ze heel veel soorten thee schenken. Ik neem gemberthee, erg lekker. Op mijn gastadres krijg ik de hele bovenverdieping bij een 80 jarige vrouw. Er is een bad! Ik moet daarvoor een toeslag betalen van... hou je vast.. € 1,00 ! Heerlijk!

Mijn gastvrouw uit Dokkum.