Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
  Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 16-2012

15-4

Ik krijg vandaag een uitnodiging van Rosanna! Moet ik wel de planner even lief aankijken ;-) Dat hij mij een vroege dienst geeft ipv de gebroken die ik heb.

16-4

Hoogstamfruitbomen.

Mariakapel op het Heuveltje.

Het grijsverloop filter gebruikt bij deze twee foto's.

21-4

Met een aantal leden van de fotoclub naar 'De Bruuk' in Groesbeek om Oranjetipjes te fotograferen. Dat valt nog niet mee. Allereerst wachten we bijna een uur in de auto tot het droog wordt en als we dan bij een veld komen waar ze zouden moeten zitten dan zijn ze op één hand te tellen. We zakken ook vaak een heel eind weg in het natte gebied en last but not least... er is best veel wind! Maar we zijn goed voorbereid: we hebben koffie en brood mee en we dragen laarzen en regenpak.

Ergens op internet lees ik over het zelf maken van een variabel grijsfliter. Dat kan leuk zijn want je kunt dan overdag toch lange sluitertijden gebruiken om dan van die 'vegen' in de lucht te krijgen of evt. bewegende dingen als vegen/schimmen weergeven of zelfs helemaal buiten beeld te houden. Je moet dan een 'goed' circulair polarisatiefilter en een 'gewoon' / 'goedkoop'lineair polarisatiefilter over elkaar heen schroeven op je lens. De 'goede'eerst. En het toeval wil dat ik een goede heb en eentje waarvan ik de herkomst niet weet en waarvan ik ook niet kan zien of het een circulair of lineair filter is. Maar; raar maar waar, de boel wordt stikdonker! Maar helaas krijg ik niet het gewenste resultaat. De meeste foto's worden paars(!!) en ik krijg overal het diafragma terug in beeld. Kun je gelijk zien dat dit niet mijn beste lens is, maar helaas wel de enige waarvoor ik dan die twee filters in die maat heb. Dat kan betekenen dat die 'slechte'filter toch niet lineair is of dat ik misschien de boel net niet helemaal donker moet maken. Hoe dan ook, ik moet een keer op herhaling.

Ik was bij de zandzuigers... maar die zandzuigers die zijn helemaal afgebroken!! D'r liggen alleen nog wat restanten.

F 29 - 45 sec - iso 100

F 22 - 2 sec - iso 100

F 22 - 10 sec - iso 100