Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 15-2015

5-4

Deze foto is gemaakt door Maurice Jager tijdens de workshop headshot fotografie. We hebben er geleerd hoe je een profielfoto maakt. (Als ik alles op een rijtje heb over zo'n anderhalf jaar dan ga ik de wereld weer tegemoet lachen, maaar nu met die beugel even niet...). Dit soort foto's maken kan ik nu ook.

6-4

2e Paasdag, de kinderen zijn geweest. Paaseitjes gezocht met Rosanna, samen gebruncht, Revi de fles gegeven en met Rosanna de eerste stapjes gezet op fotografie gebied. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Overigens was Mathieu me te snel af vandaag, de volgende keer dat hij komt mag ik dus twee foto's van hem maken. Revi heeft een beetje last van exceem waar hij in onbewaakte momenten een beetje aan krabt. Maar ik Photoshop dat bewust niet weg.

Les 1: Altijd het bandje om je pols doen.

Les 2: Niet je vinger voor de flitser houden.

En deze twee zijn door Rosanna gemaakt. Talent in de dop, dat zie je zo... :)

© Rosanna Paul

© Rosanna Paul

Maud heeft nu ook een eigen website: www.deruiterranch.nl

 

Blauwe uur bij het 'Het Duifje' in Arnhem zuid.

7-4

Margje en haar paard Jarana. Margje is een vriendin van Maud en deze week moet ze haar paard, die ze pas een half jaartje heeft, in laten slapen. Ze heeft een oogziekte, is zo goed als blind en ze heeft ook veel pijn aan haar ogen. Erg triest... Margje veel sterkte xxx.

Ik ben gelukkig niet de enige die foto's maakt. Er is ook nog een andere vriendin van Margje mee gekomen en Maud is er ook bij. En dat betekend dat Margje zelf ook wat foto's kan maken als Maud het paard even vasthoudt. Margje kan namelijk zelf ook bijzonder mooi fotograferen. www.margjebraam.nl Als je een kijkje neemt op haar website kom je ook nog twee bekenden tegen: Rosanna en Revi.

De dames fotograferen en Maud heen en weer rennen.

En Maud vindt dat dan weer zo lachwekkend dat wij daar met z'n drieën op een rijtje staan te fotograferen dat ze haar telefoon erbij pakt om van ons een foto te maken.

En dan de rollen weer omgedraaid... Margje bij het paard en Maud haar camera.

9-4

Vanavond laten ze Jarana inslapen... Ik ga er nog een keer naar toe om nog wat foto's te maken in haar eigen vertrouwde omgeving. Het paard is nu gewoon rustig, het licht is mooier en Maud assisteert her en der met het reflectiescherm. En ik maak een paar foto's van Margje alleen. (Zo'n mooie jonge dame laat ik natuurlijk niet aan mijn neus voorbij gaan).

Margje met Jarana en haar moeder.

De paarden/pony's doen allerlei kunstjes op Margje's commanda, zo leuk om te zien. Zelfs een dansje maken ze samen.

Had Cees maar zo'n meisje gehad voor Bente, dan was hij er zeker weten verder mee gekomen.

Lieve Margje en familie, nogmaals veel sterkte komende tijd.

11-4

Met een aantal leden van Focel naar De Wieden bij Zwartsluis. Renate heeft het georganiseerd, zij kent daar iemand met een bootje. Dat betekent heel vroeg op. Het is nog schemerig als we gaan varen, dat is dus behoorlijk lastig... en een wiebelende boot, hoge iso's en snelle sluitertijden om de boel enigzins scherp te kunnen krijgen want een statief heeft op een bootje ook niet zo heel veel zin dan. We hebben geluk met het weer. Droog, een waterig zonnetje en niet zo koud. Pas als we tegen twaalven weer naar huis rijden begint het een beetje te regenen.

En dan varen we langs deze mannen die met het riet bezig zijn en onze schipper gaat vragen of we aan land mogen komen bij ze... Dat mag!!

Hard werken hoor voor deze mannen... respect. Nu is dat riet droog maar als het nat is dan kan het wel zo'n 70 kilo wegen!

En dan HUP allemaal weer terug het bootje in.

Op naar de koffie/thee en het appelgebak met slagroom.

Zo hè, hè de kroegbaas heeft zijn werk gedaan, tied voor een pafke.

Gaat ze nou lammeren of niet??

Nee, de boer die even later komt kijken zegt dat het nog wel een dag kan duren.

Nijmeegse collega Koert speelt in het Showorkest El Monte en Agnes heeft twee kaartjes bij hem gekocht voor het optreden van vanavond. Wat een mooi stuk muziek brengen zij ten gehore! Ik had hem beloofd wat foto's te maken op deze avond.