Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 13-2015

22-3

Vandaag met een aantal leden van de fotoclub een workshop gedaan bij Maurice jager. Hij maakt headshots, profielfoto's en portretten voor professionals. Weer het één en ander bijgeleerd, zowel binnen in zijn studio als buiten gefotografeerd. Ik heb binnen de 55 mm en buiten de 60-250 mm lens gebruikt.

Ik laat hier van alles wat zien, behind the scenes, het oefenen met elkaar en wat van het buiten gebeuren. Voor wat het buiten gebeuren betreft zou ik zelf een wat betere (out of focus) achtergrond opzoeken maar die was hier niet één, twee, drie voorhanden.

Het gaat hier even helemaal mis met de belichting....

Maurice Jager himself.

23-3

Dagje oppassen. Met Revi een goed gesprek gevoerd en met Rosanna Woezel en Pip kwartet spelen. En verder gewoon lekker genieten, flesjes geven, stukje gewandeld, Rosanna van de peuterspeelzaal opgehaald, veel knuffelen en samen gegeten etc.

25-3

Afgelopen week is er bij ons een collega gefilmd die tijdens zijn werkzaamheden met een mobiele telefoon in de hand zat. Het werd gefilmd door een stagair die bij Omroep Gelderland werkzaam is. Ondanks dat deze collega verder een onberispelijke staat van zo'n 20 dienstjaren heeft valt dit natuurlijk niet goed te praten. Echter de straf die hem werd opgelegd is wel erg zwaar... Ontslag op staande voet. Op grond van artikel 6.3 van de Algemene voorwaarden kun je je toch afvragen of dit allemaal wel rechtmatig is. Wilde deze stagair zo graag hoger op komen? Had Omroep Gelderland niet wat beter moeten nadenken en wat meer onderzoek moeten doen voordat ze tot uitzending overgingen? Had het bedrijf zich niet moeten beroepen op dit zelfde artikel bij Omroep Gelderland en de stagair? Vandaag was er tussen 10.00 en 11.00 een stillegging van de bussen. Ik was er niet bij omdat ik late dienst heb. Moge het recht spreken en hij/zij die zonder zonden of fouten is mag de eerste steen werpen.

En ondertussen is het volgende artikel al weer gepubliceerd: http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/connexxion-gaat-in-op-eis-chauffeurs-bus-rijdt-weer-

En dit: http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuws-1/2087463/buschauffeurs-arnhem-staken-na-ontslag-collega.

Wordt vervolgd...

26-3

Er is bekend geworden dat Connexxion en de betreffende werknemer samen naar de rechter stappen om uit te vinden of het ontslag op staande voet al dan niet terecht is.

 

Van de week weer een nieuwe draad in mijn beugel gekregen... de draadjes worden steeds ietsje dikker. Volgende maand/afspraak komt ook de onderbeugel er in.

Mathieu komt op de koffie. We hebben een afspraakje gemaakt.... iedere keer als hij komt mag ik (en dat moet behoorlijk snel) één (!) foto maken van hem. Daarmee komt hij mijn wens toch een heel eind tegemoet want hij wil bijna nooit op de foto. Voor mij tevens een goede oefening om goed na te denken en hem zodaning in positie te brengen zoals ik hem hebben wil. Dit is de eerste, beetje gemaakt naar aanleiding van de workshop van afgelopen zondag. Ik moest het hier natuurlijk doen met de opzetflitser ipv de studioset. Een studioset met instellamp zou beter zijn, dan is de pupil in de ogen kleiner. Maar goed je kunt niet alles hebben in een paar minuutjes tijd. Altijd zo leuk om te zien, we hebben dezelfde kleur ogen.

28-3

Beetje zitten Photoshoppen.

Ranonkel.