Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
  Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 13-2012

25-3

Aline is niet zo in haar hummetje, ze eet d'r brokken niet goed op en is weinig actief... We borstelen haar langdurig op zodat ze alle losse haren goed kwijt is en ze mag lekker in het zonnetje staan dan en daarna de wei in. Dat doet haar zichtbaar goed. Beetje aandacht willen we allemaal, nietwaar? Ook paarden, zeker paarden. En ze is al 20 jaar natuurlijk. Dan mag je als Fries paard af en toe een beetje niet in je hummetje zijn.

Nieuwe planken tegen de achterkant van de stal! Voorlopig niet meer beitsen ;-) En een nieuw kozijn en het rechterkozijn in de schuur wordt ook nog vervangen. Dan ziet het er allemaal weer gelikt uit.

Afgelopen vrijdag werd bekend gemaakt waar straks de nieuwe busstalling komt. Als ik de plattegrond niet op de kop heb gehouden dan moet het hier gebeuren.

26-3

Na het werk een stukje lopen. Ik heb de afstand een beetje onderschat, ben bijna twee en half uur onderweg geweest.

27-3

Vandaag ben ik om 13.30 uur klaar met werken en heb met Maud afgesproken een stuk met Rosanna te gaan wandelen. Het is nog steeds prachtig lenteweer. Ik moet haar daarvoor ophalen (en weer terugbrengen) bij de andere opa en oma.

Hoe vinden jullie mijn nieuwe zomerhoedje dan? Ik ben toch wel een heel echt meisje, met een vlindertje erop en roosjes op mijn shirtje. En gelukkig ook eens met papa op de foto. Dat is oma Foto eindelijk gelukt want anders heb ik straks alleen maar fotoboeken zonder dat papa er ooit eens opstaat en ik vind wel dat hij er vaker op moet. Ik lach dan ook op mijn best, misschien wil hij dan vaker!! En papa is heus wel supertrots op mij hoor, maar ja hij is gewoon niet zo van de foto's maken.

Na het wandelen heb ik reuzehonger van die buitenlucht. En de oma's vinden het leuk dat geklieder met die worteltjes en daar moet ik daar ook weer zo om lachen.

Maar ik ben ook een klein beetje ziek, beetje verkouden en waterige oogjes en een beetje koorts. De oma's denken dat ik misschien wel tandjes krijg!

30-3

Nooit te oud om te leren... en ik maar denken dat ik mijn camera ken van haver tot gort. Ik kan dus dubbelopnamen maken. Ik had Paula dat weleens zien doen en dat kan best grappige dingen opleveren. Tussen de 2 tot 9 opnamen die dan in één beeld komen. Gelukkig gaat hij daarna wel weer automatisch over op een beeld per opname. Het zal je gebeuren dat je alles over elkaar heen fotografeert op een moment dat je dat dus echt niet wilt.

Niet dat je hier nou veel aan hebt maar het gaat om het idee. Dit zijn 9 opnamen in één beeld. Een soort van zoekplaatje. (Ik was eigenlijk iets anders aan het opzoeken in de gebruiksaanwijzing maar dat stond er niet in). Vroeger kreeg je dat weleens ongewild als je je rolletje vergat door te draaien.

M'n hele woonkamer in een beeld!

31-3

Vanmiddag doe ik bij Ira een workshop. We maken een sjaal van zijde en merinowol. Echt leuk om te doen. Voor wie ook eens wil verwijs ik graag naar de link van haar modevakschool onder de knop "linke boel".

We pletten, drukken, rollen, draaien en kneden er wat af met zeep...

Het eindresultaat !

En even terzijde... (alle foto's) keurig geflitst hè zonder flitspitten in onze brillen of slagschaduwen. (Ira maakte de foto, ik stelde hem in).