Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 12-2020

19-3

Ai... zoek de fout... Ik zie het pas nu ik hem hier plaats.

Even wat anders dan tekenen en Corona. Het is lammertijd bij mijn collega Jaap. Helaas geen geboorte toen ik er was. Wel een calamiteit. Bij één schaap kwam de endeldarm naar buiten voordat haar lammetjes zijn geboren. De dierenarts wil niet komen dus Jaap had twee opties, het schaap en de lammetjes verliezen of zelf ingrijpen. Hij koos voor het laatste samen met een jongen die hem ermee komt helpen. Ik hoop dat de lammetjes gezond worden geboren als het zover is...

Eerst verdoven.

Kennelijk komt het vaker voor want een ander schaap had het ook al dus even kijken hoe het precies moet. Ze sluiten de boel af met een touwtje zodat de endeldarm niet meer naar buiten kan. Zodra de lammetjes geboren moeten worden knippen ze het touwtje door. Extra alertheid is geboden dan natuurlijk!

Alle andere schapen stonden ineens (eerbiedig) aan de andere kant. Ze stonden er niet voor, dus ik had er met mijn 100 mm lens redelijk goed zicht op. De echte detailfoto laat ik hier even achterwege. Ik vond het niet zo'n plezierig aanzien.

Klus geklaard...

Als hij ze weer eens gaat scheren mag ik nog een keer terug komen. Maar dat was nu pas gedaan.