Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 11-2022

16-3

Er wordt vandaag een nieuw Velux raam geplaatst.

17-3

Ineens een hoop gedoe en lawaai in het straatje.... Komen ze sneeuwrekjes plaatsen onder de zonnepanelen. SNEEUWREKJES !! Ze verwachten waarschijnlijk barre tijden.

19-3

Op de fiets naar John en Gaby. John gaat vandaag een forumslader op mijn fiets plaatsen zodat ik stroomvoorziening heb voor de telefoon tijdens een dagje navigeren. Gisteren op beginners naviagatie cursus geweest, vandaag uitproberen. Er moet dus een nieuwe voornaaf geplaatst worden met andere spaken.

Op de terugweg heb ik de snoeiharde, koude oostenwind recht op de kop. In Zetten bedenk ik dat ik wel even bij Henriette op de thee kan, mag ik gelijk blijven eten! In een wip de navigatie aangepast. Niet omdat ik hier de weg niet weet maar om er goed mee overweg te leren te gaan. En het leuke is dat zo'n app het net iets anders doet en je dus andere weggetjes fietst.

Rond 19.30 uur ben ik weer thuis. En mijn telefoon weer op 90% ! Toen ik bij John en Gaby weg reed stond hij op 49%. Geslaagde actie! Kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Je kunt die app als een soort van TomTom instellen maar je kunt ook gpx routes, die je al dan niet zelf maakt, inladen en de track volgen. Pocket Earth voor als je de app ook wilt. Bij de betaalde versie kun je de kaarten offline gebruiken en gebruik je dus geen internet. Op de heenweg heb ik gefietst met een gpx track bestand en terug als TomTom; dan geeft hij ook aanwijzingen al dan niet gesproken. Maar dat geluid van de spreker heb ik altijd uitstaan. Je kunt ruim van te voren zien waar je heen moet.