Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 11-2015

Weekje Sonthofen en omstreken met Agnes. Het langlaufskieën houden we na een halve dag voor gezien, niks voor ons om in die gleufjes te blijven. We gaan lekker wandelen, iedere dag worden we in een ander gebied afgezet. Soms zitten we op Duits grondgebied en soms op Oostenrijks grondgebied. We hebben bijna de hele week prachtig mooi weer op één dagje na, maar ook de mist heeft wel iets in de bergen.

8-3

9-3

Ik heb geen tijd voor een hond maar als ik dat wel zou hebben dan zou ik wel zo'n mooie hond willen hebben.

De berg links is de Zugspitze.

Even beneden bij de piste gekeken. Als je zo naar beneden komt is het niet goed met je....

Een beetje geprutst met korte en lange sluitertijden.

10-3

Zomaar bij een boer en boerin in de wei heerlijke ligstoelen en wat te eten en drinken.

Reisgenoten Leo en Corie met wie we een aantal dagen gewandeld hebben.

Nog nooit zulke lekkere karnemelk op ! Niet te vergelijken met die zure karnemelk die we hier hebben.

Een bezoek aan de Breitachklamm. In april 2008 was ik hier al eens met Cees maar toen was de klamm gesloten. Ik begrijp nu denk ik wel waarom. Waarschijnlijk is de boel toen flink aan het smelten geweest en was het er te gevaarlijk om er in te gaan met vallende ijspegels en dooiende sneeuw.

11-3

Vandaag is het een beetje mistig en miezerig. Maar fotografisch gezien is dat niet zo erg. Ik vind het altijd wel wat hebben als de bergen in de mist gehuld zijn. Rond 15.00 uur klaart het weer op.

Deze eenzame langlaufer vindt het kennelijk ook geen probleem. Ik heb trouwens nooit begrepen waarom iemand witte ski kleding draagt, je wordt toch nooit meer terug gevonden bij een ongeluk in de sneeuw??

12-3

Vandaag gaan we met een gondel omhoog en maken boven een wandeling. We komen ongeveer op zo'n 1800/1900 meter. Ik voel me niet zo lekker vandaag, beetje misselijk... moet ook een keer overgeven (daar schuif ik sneeuw over...) wat gelukkig wel een beetje oplucht. Nee, hoor geen drank op. Jak, ik moet er ook niet aan denken.

Je moet in die bergen altijd naar een kruis lopen.

Panorama.

Op naar de lunch, hoewel ik die even over sla...

Terug in het dal bekijken we nog de kerk, verrassend mooi met prachtige plafond- en muurschilderingen.

13-3

Laatste dag alweer, morgen reizen we weer terug. We gaan niet zo hoog vandaag en de wandelroute is ook niet zo steil. Overigens drinken we vandaag onze eerste (en tevens enige) glühwein van deze week. (Ik kreeg hem nog niet eens helemaal op).

Het was ook een grote mok vol!