Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
  Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 11-2013

10-3

Uit de oude doos... Een van m'n favoriete foto's uit de jeugd van m'n kinderen. Ik kwam hem gelukkig laatst weer tegen. Typisch zo'n 'waar blijft de tijd foto'. En mijn haar wil ik nu weer zo.

12-3

Vanochtend Rosanna gezellig een paar uurtjes bij me gehad. Samen gespeeld, boekje gelezen, koekje gegeten, 1e busrijles gehad en ze heeft de kasten uitgepakt.

Donderdag a.s. gaat het gebeuren.... Spannend! (Maar ook best eng hoor).

15-3

Zal even een verslag doen van het laseren voor de geinteresseerden. Ik ben gisteren dus behandeld bij Optical Express in Eindhoven.

Van te voren doen ze nogmaals een paar vooronderzoeken en dan is het tijd voor de behandeling. De ingreep op zich stelt weinig voor. Je gaat in een soort van tandartsstoel liggen, de chirurg/oogarts zit achter je aan de kant van je hoofd natuurlijk. Je ogen worden verdoofd met druppels, je gaat dan al gelijk troebel zien. Een oog wordt afgedekt met een soort gaatjeskapje en op het andere oog zetten ze een soort dopje/klemmetje met een gaatje erin wat je gekleurde deel open laat maar ervoor zorgt dat je niet knippert. Je moet naar een rood puntje kijken dan. Ik zag het meest tegen het snij-moment op om dat flapje te maken maar dat ging ook met een apparaat en zo snel en omdat je toch al troebel ziet heb je dat nauwelijks in de gaten. Dan het laseren op zich, bij mij was dat 48 seconden per oog. Flapje weer terug gelegd en gladgestreken met een spateltje of zo. Ene oog klaar, kapje en dopje worden van oog gewisseld en hup andere kant op dezelfde manier. En klaar ben je. Het eerste kwartier is het nog een beetje mistig alsof je door een plastic zakje kijkt maar al gelijk beter. Je gaat daarna naar huis met 3 verschillende soorten druppels en een slaapbril om er voor te zorgen dat je niet in je ogen gaat wrijven als je slaapt. Ik denk dat ik om een uurtje of 16.00 ben geholpen en als dan na een kwartier de verdoving begint uit te werken dan begint het geprik in je ogen. Alsof je zand in je ogen hebt en 10 kilo uien hebt staan snijden. Advies was om een paar uur te gaan slapen/liggen met die slaapbril op. Dat heb ik gedaan tot een uur of 19.30 en rond 22.00 uur was al dat geprik weg. Wat betreft het zien... Ik zie nu van dichtbij razend scherp en lees de kleinste letters. Veraf is nog niet helemaal scherp maar wel beter als voorheen zonder bril, maar bij de controle vanmorgen en ook bij het vooronderzoek hadden ze me dat al gezegd dat dat bij pluswaarden normaal is. Verder zag vanmorgen op de controle alles er goed uit, flapje goed op zijn plaats, oog helder. In de loop van komende dagen zal dan het verre zien verbeteren en het lezen weer iets verslechteren zodat op termijn een kleine leesbril nodig zal zijn maar waarschijnlijk niet op de sterkte die ik had maar minder sterk. Het herstel is bij de ene persoon wat sneller dan de andere. Door mijn bril kan ik niks meer zien in ieder geval. Ietsje pietsje rood nog maar verder ziet het er prima uit.

 

Mocht er iemand zijn die het ook overweegt... Als ik een nieuwe patient aanbreng krijg ik € 300 die we sam sam verdelen.

Wat spullen van iemand overgenomen waaronder een lichtmeter, dat is dus eerst weer gebruiksaanwijzing doorlezen. Maar dat kan ik nu uitstekend, ik kan de kleinste letters lezen momenteel :)

'Studio Roodbootje' wordt steeds echter. Tweedehands studioflitsers aangeschaft en helemaal zelf aan de praat gekregen zonder gebruiksaanwijzing. Wel een beetje krap maar één à twee volwassen (zittende) personen of drie kleinere (brave) kinderen zal net kunnen boven. Misschien de woonkamer af en toe ontruimen.

Collega Margriet is mijn eerste uitprobeer slachtoffer. Ik lok haar met een smoesje hierheen. Ze komt thee drinken en Uganda boek bekijken.

Ik ben er ook in grote lijnen uit hoe de lichtmeter werkt o.a. dankzij een filmpje op youtube.

Beetje minder licht.