Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 10-2018

5-3

Vandaag een heerlijke lentedag. Na het werk een lekkere wandeling door de Bemmelse waard gemaakt. Het valt me op dat er overal zoveel zwerfvuil ligt. In bermen, parken, perken, bij scholen, langs wegen, nou kortom overal ligt zooi. Het lijkt erop dat iedereen er tegenwoordig schijt aan heeft. Gooi maar van je af. Ik hoop dat ze een tientje statiegeld gaan heffen op blikjes, flesjes etc en dat plastic definitief verboden word.

Bedankt Heineken, hier ook al geen statiegeld meer op.

Gelukkig was er ook nog wat leuks te zien. Een meisje was voor een schoolopdracht haar moeder aan het fotograferen. Het lukte haar niet helemaal om het goed scherp te krijgen maar met wat kleine aanwijzingen had ze de foto die ze wilde.

8-3

Vandaag met Annette afgesproken. Ze is helaas naar een andere (kleinere) fotoclub gegaan dichter bij haar huis. We amuseren ons met druppels.

10-3

Dit weekend gaan Paul en ik een tweedaagse wandeltocht lopen tussen Boxtel en Oisterwijk. We zetten de auto bij het treinstation van Boxtel neer en lopen via een mooie route langs de vennen naar Oisterwijk waar we een hotel hebben. De route is ongeveer 17 km maar vandaag gaat het helaas niet helemaal goed omdat er wat dingen zijn veranderd die niet goed zijn bijgewerkt in het routeboekje en een bosweg die we niet in mogen omdat deze niet meer toegankelijk is voor wandelaars. De eerste dag lopen we dus een paar km extra om uiteindelijk verderop weer de route op te pakken.

Het is heerlijk wandelweer, de jas kan uit!

Veel stormschade her en der in het bos.

Hier dus de weg die we eigenlijk in moesten maar wat niet meer mocht.

Hier ergens komen we een man tegen en vragen we even in welke richting Oisterwijk ligt zodat we in ieder geval in de juiste richting gaan.

Uitzicht vanaf ons lunchplekje.

Koffie en thee pauze en inmiddels weer op de route. Eerste terrasje van dit jaar!

Ondanks de hoge temperaturen ligt er nog steeds een laagje ijs op het water.

En daar is het hotel 'Meneer van Eijk'. Waar we lekker eerst een biertje/wijntje drinken, dan gaan douchen en daarna lekker eten. Mooie wandeling , gezellig en goed hotel. Lekker geslapen en op naar de zondag!

Vervolg van de wandeltocht