Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 1-2015

2-1

Voor iedereen een gezond, mooi, fijn en liefdevol 2015 !

Kreeg van Maud op oudejaarsavond zo'n lief appje:

En wat staat er dan gepland voor 5 januari?? Jippie!! Dan kan ik mijn nieuwe autootje ophalen. Ben ik niet langer Toos autoloos. Mijn groene Fiatje is naar Maud gegaan, met dank aan Erik die hem wel door de apk wist te krijgen na wat werkzaamheden en een beurtje. Mathieu krijgt tzt een bijdrage voor een nieuwe fiets. Iedereen blij !

3-3

Techniek staat voor niets. Soms kan ik ook best iets technisch zelf voor elkaar krijgen. Appje van mijn radio op de telefoon gezet. Nou kan ik bv 's avonds lekker op bed gaan liggen, koptelefoon opzetten en van daaruit mijn muziek regelen en uitzetten. Nou nog een keer zo'n thermostaat die ik op afstand kan aanzetten zodat ik nooit meer in een koud huis thuiskom.

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Cees zijn herseninfarct kreeg. Helaas hebben we het samen niet kunnen redden, maar voor mij (en voor hem ook waarschijnlijk) is dit toch een dag om bij stil te staan. Zoveel vragen zullen altijd onbeantwoord blijven. Waarom? Waar ging het mis tussen ons? En wanneer precies? En wiens schuld was dat dan? De mijne? Ik heb zo mijn best gedaan voor hem te zorgen en er zoveel mogelijk te zijn. Voelde hij zich bemoederd? Veranderde mijn rol onbewust in verzorgster ipv vriendin/partner? Was het zijn schuld dan? Wilde hij mijn zorg niet? Is zijn karakter daadwerkelijk veranderd? Kwam het door de verveling? Doordat hij niet meer kon werken? Niet meer met de paarden erop uit kon gaan? Begon het tot verslavende toe chatten zijn leven over te nemen waardoor hij totaal geen aandacht meer voor mij had? En had hij dat eigenlijk wel in de gaten? Dacht hij echt dat drinken zijn problemen zouden oplossen? Of stond hij niet genoeg open voor hulp of advies van derden? Nou werden andermans meningen zo wie zo nooit op prijs gesteld. Op de één of andere manier kan/kon hij daar niet mee omgaan. Dat is niet veranderd na de herseninfarct. Als er al een karakterverandering heeft plaats gevonden dan zeker niet daarop. En wat te doen met het feit dat hij me nog regelmatig heeft laten weten dat hij me mist, dat hij zelfs bereid was ineens een huis te gaan kopen hier in Bemmel om samen te gaan wonen, terwijl hij altijd heeft gezegd niet te willen samen wonen en al helemaal niet hier in Bemmel. Dat hij me vroeg mee te gaan voor een behandeling? Ik had het gedaan ware het niet dat ik moest werken en geen auto had. En mijn allergrootste vraag waarom hij nu toch al een nieuwe vriendin heeft? Stelde ik dan helemaal niets voor of ben ik gewoon weggevaagd uit zijn hersenpan? Maandag nog een keer met hem afgesproken, dan hoop ik antwoorden te krijgen op mijn vragen.