Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 23-2024

Deze week met Bertinie op vakantie naar Engeland. We zijn drie dagen in Lake District en drie dagen in de Yorkshire Dales.

2-6

We varen op de heenweg van IJmuiden naar Newcastle.

3-6

We rijden vandaag op ons gemak naar Lake District waar we de eerste drie nachten zullen slapen. Je ziet haar glunderen... Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling!

Dit alles in de achtertuin van de boerderij waar we logeren. We maken nog een wandeling naar het meer en kerkje wat er staat.

4-6

Vandaag een wandeling in de omgeving. Zo nu en dan een buitje maar we zijn voorbereid met regenkleding dus geen probleem.

Nog voor het ontbijt moeten de koeien begroet worden door Bertinie.

Beetje luguber die dode kraaien opgeknoopt aan het hek maar dit moet de overige kraaien afschrikken zodat ze geen pasgeboren lammetjes de ogen uit pikken. Volgens Bertinie werkt het.

5-6

Vandaag maken we een wandeling aan de andere kant van de weg de berg op en we rijden het Lake District helemaal rond en stappen hier en daar uit om te kijken.

De boerderij waar we logeren. Je ziet mijn autootje staan.

Sandhills Farm

Ondertussen hebben we onzelf omgedoopt tot Charlie en Cammie.

 

 

6-6

Vandaag rijden we naar ons tweede adres in de Yorkshire Dales waar we ook drie nachten zullen slapen. Als we iets moois zien onderweg maken we een stop om rond te kijken.

Hier zijn we aangekomen in Buckden waar we logeren bij Redmire Farm

We lopen naar de pub in het dorp om te gaan eten.

Op de achtergrond Redmire Farm.

7-6

Vandaag maken we een wandeling en later gaan we naar Grassington en het naastgelegen Linton Falls. In Grassington wordt de tv serie All Creatures Great and Small opgenomen. (Voorheen James Herriot). Bertinie is er groot fan van. Ik zal mijn tv ook weer een keer aanslingeren als het komt.

Maar eerst laat ik de boerderij zien waar we logeren en die is precies zo ingericht waarom ik zo verliefd op GB ben. Ik hou ervan, al die bleometjes, stofjes, serviezen, open haard en de warme sfeer en uitstraling van de huizen en inrichtingen. Als ik rijk zou zijn zou ik een kleine cottage kopen hier.

Geweldig al die behangetjes!

De kamer waar we ontbjten.

Het heerlijke Engelse ontbijt. Wel zonder bonen in tomatensaus, dat is me te zoet.

Nog weer ander behang uit de gang.

Rondje beestenboel.

De 'werk'hond past op de lammetjes. Hij neemt zijn taak zeer serieus want hij wijkt niet van zijn plaats.

Black Angus koeien.

Een ontsnapt schaap met lam. Nou niet echt ontsnapt maar hoorde eigenlijk niet in deze wei.

Wandeling door het dorp.

Terug op de boerderij bewonderen we de pas aangekomen varkens en biggetjes. Zij gaan boven in de weide de varens te lijf die er dreigen te overwoekeren. Dit zijn kennelijk echte goede wroeters en ze vreten de wortels kapot. Ze hebben bijna net zo'n vacht als de schapen, ook van dat krullige haar.

Grassington.

In de pub op het toilet....

Het pad naar Linton Falls.

8-6

Vandaag een wandeling bovenlangs over het land van Redmire Farm en daarna naar Hubberholme.

Hoe ouder hoe gekker !!

Dit kerkje heeft ook een rol gespeeld in de tv serie.

En weer terug op de boerderij.

Bertinie wil nog even bij de varkens kijken. Ik kijk ook nog even mee en onderwijl zij een filmpje maakt en ik daar over die pallet hang springt een van die varkens omhoog en ik leg zowat het loodje van schrik. Bertinie komt niet meer bij van het lachen en ik weet geen raad om uit die schuur te komen... Dat zal ik nog wel jaren moeten horen. Ik stond hier dus naast haar over dat pallet gebogen en zij was inmiddels nog een keer die koeien aan het filmen die links achter die betonnen muur staan.

9-6

Vandaag rijden we naar de boot in Hull via Ripon, Knaresborough (waar we de auto parkeren en rondkijken, ik wil graag die mooie brug zien hier) en via York. Helaas geen tijd meer om daar ook nog te gaan kijken. We willen natuurlijk niet de boot missen.

Wat hebben we een leuke week gehad samen en Engeland wat ben je prachtig!! Bij leven en welzijn volgend jaar twee weken. Bestemming wordt dan het zuidwesten van Engeland. Ik kan me er nu al op verheugen !!