Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 8-2023

19-2

Ongeveer 3/4 jaar geleden bezocht ik met De Tekenwijzer Elburg en kwam ik in aanraking met het werk van kunstenares Anneke van der Molen. Ik was op slag verliefd op haar werk. Ik wilde graag een bepaald schilderij van haar kopen maar zij wilde van dat schilderij geen afstand doen. Uiteindelijk heeft ze mijn vraag om dat iets soortgelijks voor mij te schilderen gehonoreerd, hoewel ze nooit in opdracht wil werken en heeft ze voor mij een schilderij gemaakt. Ik vroeg haar om er wat (Britse) grapjes/figuren in te verwerken omdat ik zo gek ben op het Verenigd Koninkrijk. Vandaag was de grote dag en ben ik het schilderij gaan ophalen. Ik ben er onwijs blij mee!! Ik woon hier al bijna 18 jaar en nooit vond ik iets voor aan de muur tot vandaag.

Tadadada!! Tromgeroffel,,,,, !! Mijn officiƫle eerst gekochte kunstwerk:

Je ziet een Schot, meerdere Beefeaters (traditionele bewakers van de Tower of London) Pinokkio (die komt in al haar poppenkast schilderijen voor), een beschermengel (daar hadden we het toevallig over tijdens ons eerste gesprek, dat ik die heb), Roodkapje en de boze wolf, Robin Hood, het witte konijn van Alice in Wonderland, Queen Elisabeth, een Bobby, Jan Klaassen en Katrien en ja,ja als ultieme grap ben ik er ook in verwerkt! En de beefeater die plat ligt stelt de Brexit voor.

Dankjewel Anneke ik ben er echt superblij mee!!

22-2

Gaan we weer... alweer een stakingsdag. Niet zo blij mee maar de werkgevers weigeren met de bonden in gesprek te gaan. Aankomende vrijdag ook nog een stakingsdag.

Er is wel goede koffie en thee en wat lekkers. Van die eerste twee kan het bedrijf ook nog wat van leren maar dit terzijde.

Berry en Henriƫtte komen gezellig eten en Berry hangt het schilderij voor me op. Dankjewel Berry!

25-2

Lauren heeft krentenbaard opgelopen. Zal Julia het van de week ook wel krijgen natuurlijk. Gelukkig is ze er niet vervelend van.