Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 6-2023

5-2

Vandaag ga ik met Margriet een aquarel workshop doen bij Gerard Hendriks in Oirschot. Het was leerzaam en leuk en er was een goed verzorgde lunch.

De tekening op papier zetten was huiswerk.

Gerard doet het in stapjes voor en dan mag je het zelf gaan doen.

Werk van Gerard.

Werk van mij... dat kan ik zien aan het paarse tape en aan mijn gestuntel natuurlijk. Margriet heeft witte tape en Gerard werkt op een rood kistje waarvan je steeds het randje op de foto ziet.

De hand van de meester.

Margriet's werk.

Er komt zelfs een handveger aan te pas! Dat had ik op een filmpje gezien van hem dus die had ik gisteravond nog snel uit de schuur gepakt en schoongemaakt.

Na de middag maken we een tijger.

Ik heb een beetje hulp gehad bij het oog van Gerard, eerlijk is eerlijk.

Van Margriet.

Wow Gerard's werk, heel nat met veel kleuren verf en gespetter zet hij de strepen neer. En dan gaat hij met zijn hand in het water en spettert er nog meer op los. Zet er nog blauw omheen waar hij nog eens met een plantenspuit over heen sprietst! Dat is wel heel erg uit onze comfortzone...

Ik ga hem nog eens maken want ik vind zijn rug uit verhouding. Dat komt ook een beetje omdat ik snel die tijger moest tekenen omdat ik van hem een vel papier kocht om uit te proberen. Ik heb hem dus ook nog op mijn eigen papier. Topdag!!

6-2

Vandaag gaat de vijfdaagse staking in en ik ga me inschrijven ook al ben ik nog vrij vandaag. We staan voor de poort want we zijn niet welkom binnen de poort. De chef komt ook even zijn gezicht laten zien. Het gaat niet alleen om een fatsoenlijke loonsverhoging, maar ook over de werkdruk, te weinig personeel, ouderen regeling en zo nog een aantal zaken. Tentje en de koffie is van de CNV maar de FNV doet ook mee.