Week 6-2011

6-2

Een dagje naar m'n schoonzusje Ingrid in Zeeland. We bezoeken het graf van Lau. Ik had de grafsteen nog niet gezien en ik ben verheugd dat ze een foto van Lau er op hebben gedaan die ik nog eens heb gemaakt van hem. Daarna gaan we een stuk lopen op het strand vlakbij Neeltje Jans. Behalve dat we flink uitwaaien met de storm van vandaag worden we ook gezandstraald! Ik hou de camera dus maar angstvallig onder m'n jas om er geen schade aan te krijgen.

Het gras op de duinen ligt zo goed als plat zo hard stormt het vandaag.
De gevonden strandschatten van vandaag gaan in de salontafel die Lau nog gemaakt heeft.
En dan gaat een lekker boerenkoolstamppotje er wel in. M'n lievelingskostje! Ik ben weer verwend door haar vandaag!
Over de top gephotoshopt. Lantarens bij Maud in de tuin. (Maar laat wel zien dat m'n pancakelensje een mooie bokeh heeft...)
9-2

Maud gaat een poosje stoeien met m'n macro-objectief.
10-2

Dagje straatfotografie in Arnhem met Henriëtte. We gaan we met trein naar Arnhem, lopen wat door achteraf straatjes, eten een broodje bij Dudok (aanrader, leuke sfeer, wisselende exposities!), het park bij Musis Sacrum, doen "bokeh" en drinken koffie/thee bij het Hemelrijk (ook daar een mooie sfeer). En vandaag heb ik definitief vriendschap gesloten met m'n 60-250 F4 mm objectief... ;-)
Arnhem, bekend van de Arnhemse meisjes en de trolleybussen. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik als buschauffeur heb dus nog nooit in een trolley gezeten.
Deze dame was er maar druk mee. Ze voerde de vogels, raapte her en der troep op en gooide dat dan in de prullenbak, moest steeds haar hondje aanduwen om mee te lopen en maakte een praatje met ons en andere wandelaars in het park.
Bij het Hemelrijk dient zich het eerste "bokeh" moment aan.
Ahùm meneer... Voor het straatbeeld en het oog van de vrouwen is het beter als u uw broek vervangt door eentje die lang genoeg is bij de pijpen. De pijpen dienen toch wel op de rand van de hak van de schoenen te vallen.
Alleen al van mensen die met hun mobieltje en oordoppen in de weer zijn zou je een enorme serie foto's kunnen maken. Een stad vol mensen veelal opgesloten in hun eigen wereldje...
We hebben de dag weer vol !
11-2

Gisteravond gaf iemand op de fotoclub de tip om twee ringetjes te bevestigen aan iedere kant van de camera zodat de draagriem bij zwaardere opjectieven ontlast wordt en niet zo zal wringen en slijten. Goeie tip!