Week 52-2008

21-12

Weer een tamelijk vol dagje vandaag. Gaby speelt met de jonge poesjes, lopen met Bent, Falko wassen en 's middags nog rijden.
Eén-twee in de maat! Alledrie linkervoet omhoog ;-)
Ergens langs de onverharde weg staat deze bijeengeraapte schuur.
23-12 Detail van m'n kerstboom.
24-12

Erwtensoep gemaakt vanmiddag. Ik doe niet mee aan die kerstgekte. De hele week zie ik mensen naar en van de stad zeulen met tassen vol...? Ja, met wat? Soms zoveel dat ze niet eens meer in staat zijn een vervoersbewijs te laten zien of pakken. En ik maar wachten. En ik moet al sinds de nieuwe dienstregeling het wereldrecord racen verbeteren. Ben nog geen één keer ergens op tijd geweest volgens mij. Ja, 's morgens in de garage ben ik ruim op tijd, maar niet tijdens de ritten. Ik moet dus gewoon goed eten. Want wat er ook gebeurt... Ik heb graag iedere dag een lekker warm hapje.

Eet smakelijk en voor een ieder die daar behoefte aan heeft: fijne kerstdagen. En vergeet vooral niet waar het kerstfeest nu werkelijk om draait.
Mathieu en Viviana komen Tiramisu leren maken. Mathieu wil denk ik in een goed blaadje komen bij zijn a.s. schoonouders... ;-)

Overigens eten ze tweede kerstdag bij mij... BOERENKOOL !
Een straat bij mij vandaan staat een enorme kerstboom met honderden lampen, werkelijk fantastisch mooi. Je kunt wel zien hoe groot hij is ten opzichte van het huis. (En dat huis is al enorm). Ik kan hem zelfs zien vanuit mijn woonkamer. De tweede foto heb ik bewust handmatig onscherpte gegeven en daarna zwart/wit gemaakt.
25-12

1e kerstdag. Ik heb een lekker rustig vrij dagje vandaag. Overigens mijn enige vrije dag deze week. Ik slaap een klein beetje uit, strijk een wasje, lees het één en ander, maak een hapje eten, ga een flinke wandeling maken via het park dan over de dijk/defensiedijk en via het dorp weer terug naar huis, rommel wat op de computer en ondertussen luister ik naar alle mooie verhalen op radio 2.
Het wordt steeds kouder en het klaart helemaal op.
17.09 Uit m'n slaapkamerraam gemaakt. "Avondrood brengt mooi weer aan boord" De voorspellingen zijn in ieder geval goed! Als je goed kijkt zie je voor de andere boom die grote kerstboom staan.
Ik experimenteer nog wat met een fles wijn en een glas in het "studiootje". De bedoeling is een beetje low-key te bereiken maar ik besluit dat ik hem beter op kan drinken...;-) Proost!