Week 50-2010

12-12

"Honderd jaar" niet meer gedaan... maar ik kan het nog.
Hij staat er weer. Ik heb grote bewondering voor de bewoners. Zij zijn iedere jaar een hele zaterdag met een hoogwerker in de weer om de lampjes weer in deze enorme boom te doen. En ik speel er mee...;-)
13-12

Jos, Marcel en Dick zorgen voor de kerstversiering.... Ergens wordt een kant en klare kerstboom met lichtjes, ballen en piek er nog in van een zoldertje gehaald. Je blaast er een keertje doorheen om het stof te verwijderen. Je hangt een paar stukken slinger op, veegt een kapotte bal op en het is klaar! De pakjes van Sinterklaas blijven gewoon hangen, die zijn multifunctioneel... ;-)
Gezellig hè!!
14-12

Met Greet en Agnes een uurtje rondom Mariken van Nimwegen - De Grote Markt en de St. Stevenstoren (Nijmegen).
Opwarmen: Een (glüh)wijntje bij Biessels ;-)
15-12

Frans had nog een lunch van me tegoed van zijn verjaardag in maart j.l. Dat hebben we eindelijk gedaan vandaag. En ons even verlekkerd in de "snoepwinkel". Ik wilde eigenlijk een ander objectief proberen maar ook hier in deze winkel niet voorradig. De verkoper laat me de Sigma 70-300 mm proberen maar de autofocus is me veel te traag. De kwaliteit is nog wel redelijk maar ik weet zeker dat ik me aan die autofocus ga ergeren. Dit gaat hem dus echt niet worden.
Boom gehaald en opgezet.
16-12

Omdat de TNT dezer dagen vanwege stakingen een beetje onbetrouwbaar is dit keer een digitale "goede wens".
Met de fotoclub doen we avondfotografie in Elst. Er is een ijsbaan tegenover het gemeentehuis. Na wat aanmoediging leven deze kinderen zich helemaal uit met  allerlei capriolen.
Detail op de achtergrond: Ook schaatsen leren is gemoderniseerd... Ze gebruiken er tegenwoordig rollators voor. Al dan niet uit de zorgverzekering...;-/
17-12

Vanavond is de kerstverloting op het werk. Er zijn mooie prijzen en ik denk dat iedereen wel wat heeft gewonnen.
Er zijn twee ronden. Eén ronde van de lootjes uit de voorverkoop, dus of je er nu wel of niet bent, die prijzen zijn voor de koper van het desbetrefreffende nummer en één ronde met de lootjes die vanavond onder de aanwezigen zijn verkocht.
Achter de winnaar zie ik toch enigzins jaloerse blikken... ;-/
Een boormachine!!
En een broodrooster!
Een koffiepakket!
Een doos kerstballen!
Een hapje en een drankje.