Week 47-2011

20-11

Een paar maanden geleden waren er drie collega's van me 25 jaar in dienst. Alledrie hebben ze een "tegoedbon" van me gehad om wat familiefoto's te maken. Vandaag wist Jos K. zijn familie bij elkaar te krijgen en had ik een dienst die vroeg was afgelopen. En geloof me dat valt echt niet mee tegenwoordig. Helaas gooit nu dikke mist behoorlijk wat roet in het eten. Dat moet dus over vind ik zelf. Alleen foto's die van heel kortbij zijn gemaakt zijn enigzins acceptabel. Maar dan een keer als het weer beter is en het "jasloos" kan. In het voorjaar of zo.
Tja, aan zo'n familiefoto daar heb je dus niks aan.
Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik ook zo'n tandje had wat aan één draadje vast bungelde.. En toen moest ik naar de tandarts voor de halfjaarlijkse controle, de rest laat zich raden... En je kon er zo lekker je tong om heen draaien... ;-)
Een softfocuslens is vandaag niet nodig... ;-/
Eigenlijk had hij er niet zo'n zin in, maar ik heb van hem toch de beste foto's.
22-11

Hoewel ik morgen pas jarig ben en ik dat eigenlijk nooit echt vier komen vandaag de kinderen, ma en Marc eten (want vandaag ben ik vrij) en zijn we eindelijk in de gelegenheid de vier-generatie-foto te maken. Ik verbouw daarvoor de hele woonkamer: eettafel aan de kant, salontafel aan de kant, bank een stukje naar voren, softbox opzetten, tweede flitser er nog bij, camera op statief en de afstandsbediening erbij. En eerst even uitproberen met de belichting voordat iedereen er is.
Vrouwenpower !!
Helemaal tevreden na het flesje... De rest van de tijd heeft ze slapend doorgebracht, ondanks alle kabaal geeft ze geen krimp meer. Nou was ze altijd al rustig als ik in de buurt was... tijdens de zwangerschap stopte ze accuut met draaien in Maud's buik als ik de handen op haar buik legde... ;-)
Ondertussen is ome Mathieu er ook. Ze zien er goed uit. Maud ook ondanks de gebroken nachten. En Mathieu is een aantal kilo's kwijt (niet dat hij te dik was hoor) . Hij heeft afgelopen zondag succesvol de zevenheuvelenloop gelopen. Ze zijn tot fantastische volwassen mensen opgegroeid. Ik ben trots op ze!!
Linda, een vriendin van Maud die hier in de straat woont komt ook gezellig even langs. Maar helaas brengt ze niet haar dochter Esmée mee... ;-( Dat vinden we dan wel weer jammer, maar de kleine lag al op bed. Ze brengt een inbakerdoek mee die Maud mag uitproberen. De dames hebben genoeg gespreksstof over hun dochters, de bevalling, de huiltjes, de doek en aanverwante babyzaken.
Mathieu is de opschepper vandaag.
De grote inbakertruuk !
En je gelooft het niet maar nog geen 10 tellen later slaapt ze alweer!
Maud hoopt dat ze 's nacht gaat doorslapen met die inbakerdoek...
Mooi middagje heb ik gehad, foto's waar ik blij mee ben en goed geflitst, al dan niet met de softbox.
24-11

Bij Agnes op ziekenbezoek... en ik mag tevens mee-eten bij haar. Fijn om het eens een keer niet zelf te hoeven verzinnen!
Mona-toetje(s).
25-11

Vanmorgen rond 4.45 uur (!!) ineens een enorme knal! Is bij het doucheraampje het dubbelglas aan de binnenkant helemaal aan diggelen gesprongen!! Heb je een vrije dag en hoef je eens niet zo vroeg wakker te worden... is het je niet gegund... :-/
Mannetje erbij halen... Die is er gelukkig om 9.00 uur. Hij plaats er een stukje noodglas voor en dan begint het grote wachten op een nieuw raampje. Dat schijnt zo'n drie weken te gaan duren.
Van Agnes kreeg ik een (bol.com) boekenbon voor mijn verjaardag. Boekenbonnen zijn altijd een schot in de roos bij mij! Deze is het geworden:
Nou was het me al opgevallen bij de roodharigendag hoe mooi dat fotografeert als iedereen dezelfde kledingtint draagt en in dit boek wordt dat dus nog eens bevestigd... Dus Greet, als je de familie eens bij elkaar weet te trommelen weet je nu al wat je nog meer te doen staat ;-)
Ik spijker wel mijn engels bij, die flitsboeken waren ook al in het engels. Voor meer engelstalige fotografie-boeken kun je even googlen op Amherst Media. Velen daarvan kun je gewoon via bol.com bestellen.