Week 46-2011

13-11

Ik loop één keer naar de kliko vanochtend (dikke mist en ijskoud buiten) en besluit tot een thuis-aanrommel-dagje vandaag. Agnes komt op de koffie/lunch en ik lees in de boeken die van de week zijn bezorgd van Neil van Niekerk. En ik leer er steeds meer van, van dat flitsen.

En? Mooi geflitst of niet deze drie foto's? Sfeertje behouden zoals het was!
14-11

Cees heeft gisteren het boek wat ik heb gemaakt van de begrafenis afgegeven aan de familie. Ze waren er zeer blij mee! Zo blij dat er nog 3 boeken nabesteld zijn. Het was eigenlijk verre van mijn idee om zoiets te fotograferen want ik hou er niet zo van "in de picture te staan" maar Cees overblufte me min of meer dat ik dat "moest" doen. Ik zag er dan ook enorm tegenop. Maar gelukkig kreeg ik alle gelegenheid het rustig te doen, een auto met chauffeusse (dank je wel Monique!) om de foto's onderweg te kunnen maken en regelmatig even een korte stop van de stoet. En met de enorme waardering van de familie doet het me goed dat ik het heb mogen doen.
En wederom keurig geflitst zonder flitspit in het glas en zonder dat je het ziet... maar dit terzijde. Het leeswerk werpt zijn vruchten af... ;-)
16-11

We hangen de strobist foto's van de fotoclub op in de bibliotheek van Elst (gld). Te bezichtingen tijdens de openingstijden. (Telefoonfoto).
Onderweg:
17-11

Met Maud en Rosanna een boodschap gedaan en voor het eerst met een smile van oor tot oor achter de kinderwagen gelopen en het flesje mogen geven. Tot groot verdriet van Maud is het met de borstvoeding niet zo gegaan zoals zij graag had gewild. Ze heeft er echt alles aan gedaan maar helaas...
Ik zal eens even wat produceren...
Flitsen recht tegenover een raam en een spiegel zonder dat je een flitsvlek/flitspit ziet.
Zie-zo, hèhè...
Dat was kennelijk een inspannende bezigheid want ze valt "plof" in slaap daarna.
Nog een keer zo'n velletje van dat zwarte foam halen bij de knutselwinkel. Dat is handiger dan die twee flitspetten omgedraaid gebruiken.
18-11

Vanavond een beetje gephotoshopt met Aimée, alhoewel zij dat niet nodig heeft, maar geeft toch net een beetje extra "pit" aan de foto.

(Een laag op zwak licht met 25% dekking).
19-11

Sinterklaas en zijn Pieten komen in Elst (Utrecht). En Aimée is paardenpiet.
Vandaag was tevens een soort van proefdag om eens te (invul) flitsen bij fel daglicht. Om schaduwen op te lichten en kleuren enigzins op te peppen. Ik heb tenslotte niet voor niks twee van die engelstalige flitsboeken doorgeworsteld. Alle foto's zijn dus in meerdere of mindere mate ingeflitst behalve deze. Dat zie je dan ook gelijk, bijna geen oog meer te zien en de kraag beige ipv wit. Overigens nergens op vol vermogen geflitst hoor en allemaal op de hoogste flitssluitertijd met de belichting ingesteld op omgevingslicht.
(Bijna) recht tegen de zon in.