Week 45-2007

Gisteren kreeg ik een grote enveloppe in de bus met daarin het personeelskrantje van het GVU. Ik had de directeur in de bus toen zij haar ov-reisdag maakte en hiervan staat nu een verslag.
5-11

Ik oriënteer mij op een andere camera. Ik had de Olympus E3 voor ogen die uit komt deze maand, maar ja... Als je wat rond gaat kijken, kom je erachter dat er heel veel lekkere snoepjes in de pot zitten.... Ik weet het niet meer nu. Of zal ik voor de heb een "creatieve" ultra zoom compact camera erbij kopen die in sommige gevallen wat makkelijker mee te nemen is? Moeilijk, moeilijk... Allemaal mooi, eerst maar naar de zoomexperience. Als iemand de gouden tip heeft hoor ik dat graag!
7-11

Paleis het Loo, een bezoek meer dan waard. Ook binnen zeer fraai, er mochten alleen in het woongedeelte geen foto's gemaakt worden.
Grote en kleine prinsen speelgoed.
Gefotografeert en gephotoshopt door prins Willem Alexander.
10-11

Samen met Greet bezoeken we de open dag van de fotovakschool in Boxtel. Greet wil misschien een (basis)opleiding gaan doen. Ik loop ook wel warm, maar ja met een fulltime baan in wisseldiensten en een werkgever die om de haverklap van rooster en vrije dagen wisselt en waarbij je zelfs geen verlof meer lijkt te krijgen in november wordt dat toch wel erg lastig...;-(
Met mijn eigen camera mag ik gebruik maken van een studiootje om van Greet wat foto's te maken. Er wordt één of ander draadloos ding op m'n flitschoen geplaatst wat de lampen en flits activeert. Nou dan wordt het al een stuk eenvoudiger om een goed belichte foto te krijgen... Leuk om te proberen maar thuis is het weer behelpen natuurlijk. Van eentje wordt een A4 print gemaakt. We gaan thuis ook maar eens oefenen hebben we afgesproken. Dus.......... wie durft? Liefhebbers om als proefkonijn te fungeren zijn welkom.

Ik mag op de opleiding komen van de leraar :-)

F8 en 1/60 seconde.
(terugblik)