Week 42-2010

17-10
Mathieu is aan het trainen voor de                                       en komt hardlopend hier naar toe. Op zijn telefoon kan hij alles zien: afstand, tijd, route, verbruikte caloriën (die vult hij hier weer aan met een vitaminebom), etc. (En hij kan evt. ook nog bellen met dat ding).
En Maud is ook al sportief, zij komt op de fiets langs.
Wat kan zo'n kat er toch lui bij gaan liggen...
19-10

Een paar mistfoto's van vorige week omgezet naar zwart/wit. Ik probeer een beetje uit te vinden wat nou de beste manier is voor dat omzetten. Ben niet zo handig met dat Photoshop dus ik heb er een beschrijving uit een tijdschrift bij gehad nu. Persoonlijk vind ik de zwart/wit omzetting sprekender als de (weinige) kleur die de foto orgineel heeft.
18-10

Waalsprinter rijden... meestal heb je een paar minuten over tussen de ritten in. Bij de Ovatonde gemaakt. (Met de telefoon).
Je kunt ook met de fiets komen bij de Ovatonde. (Maar ik denk dat je dan net zo goed met je fiets naar je bestemming kunt gaan gezien de ligging van het geheel...)
20-10

Met Paula naar de Waal. We willen eigenlijk foto's in de regen maken en zijn goed voorbereid: regenkleding, laarzen, zelfs een hoes over de camera.... Maar geen drup gehad. Wel mooie luchten.
Wat hier nou vervoerd wordt? Wie het weet mag het zeggen.
21-10

Omdat ik toch wel een beetje benieuwd was wat er nou op dat schip werd vervoerd heb ik het gewoon gevraagd via een mailtje aan het bedrijf. En gelijk een antwoord terug!

Dankjewel voor de mail die wij ontvingen met o.a. foto’s van een transport op een ponton van ons. De andere foto’s zijn overigens ook prachtig.Het gaat in dit geval om een reactorvat van ca 150 ton dat in Kleve geladen is en onderweg is naar Rotterdam. Dit vat wordt in een zeeschip geladen om ergens in de wereld op een chemische fabriek geïnstalleerd te worden.Als je meer wilt zien van onze projecten kun je op www.vanderweer.nl/watertransporten kijken in de projecten rubriek. Groot, zwaar en omvangrijk; daar gaat het bij ons om. Nogmaals dank voor de belangstelling.Met vriendelijke groeten,

Koninklijke Van der Wees Watertransporten BV
Paula heeft gisteren deze van mij gemaakt met een lensbaby. Dat is ook wel een keer grappig om mee te fotograferen.

                           © Paula Loonen
Een heel verslag in het "rayonnieuws" over de dag in Rijssen. De term beste vrouwelijke chauffeur van Nederland vind ik toch wel heel zwaar overdreven. Nou mag ik zeker ook nooit geen foutje meer maken en moet ik de hele dag met een grote grijns op mijn smoel rondrijden tot ik in een kramp val...??
Dit is tenminste een nuttig schrijven... weer goedgekeurd voor de komende vijf jaar.
22-10

Als ik in het buitenland zou komen te wonen, geen plannen in die richting hoor, maar wat zou ik dit dan missen. Dat je gewoon je fiets kunt pakken en lekker even kunt uitwaaien. En het regent hier bijna nooit hoor. Dat valt echt reuze mee. En nergens zulke goede fietspaden als hier in Nederland.
Ik ben nog maar net terug van mijn fietsrondje of er wordt een enorme bos bloemen bezorgd. Ik denk nog, als ze richting mijn voordeur komen, zal wel hiernaast bij de nieuwe buren moeten zijn. Maar nee hoor, echt voor mij.

Dank je wel "rayon Ressen/Wageningen" heel mooi!
23-10

In m'n vaas.
www.zevenheuvelenloop.nl