Week 4-2011

23-1

Nog voor ik mijn bed uit ben is er al een sms van collega Marcel gekomen of ik sportfoto's kom maken bij het voetbal. Dat laat ik niet voorbij gaan. Maar wat is dat lastig. Het is vrij donker  miezerig weer waardoor ik een veel hogere iso moet instellen dan me lief is om aan de gewenste sluitertijd te komen. Maar eigenlijk wil ik die sluitertijd een volgende keer nog sneller want ik ben niet echt tevreden met de resultaten. Dan moet ik nog een beetje proberen te begrijpen welk team naar welke doel speelt en waar die bal steeds is. Misschien moet ik me eerst maar eens verdiepen in het verloop van het spel en de spelregels...;-/
Ik ben niet meer de enige die niet weet waar de bal is gebleven....;-)
24-1

Bert en Kitty komen de foto's kijken en de dvd ophalen. Ik krijg een supermooie bos oranje (!) bloemen. Van de andere bruiloft heeft Cees de dvd afgegeven en daar heeft hij een financiële bijdrage gekregen. Dat kan dan weer mooi in mijn foto-spaarpot, want ooit moet ik natuurlijk weer een keertje een andere camerabody. De nieuwste Pentax heeft zeer goed recencies......... met name op de hoge iso's. Dat was me gisteren wel goed van pas gekomen. En zo snijdt het mes aan twee kanten, ik heb weer wat flitservaring kunnen opdoen en zij blij met de foto's.
Rond 15.00 uur haal ik mijn vrijetijdsfiets maar weer eens van stal en fiets even naar Ira, haar had ik al in geen maanden meer gezien of gesproken. Soms komt het er gewoon niet van dan ben je beiden bezig met allerlei andere dingen.
25-1

Bij Maud op de thee. Ze schrijft een mailtje naar de nichtjes en het neefje in Canada. Dat gaat in het Engels, de kinderen spreken wel Nederlands maar schrijven gaat in het Engels.
F4 - 1/50 sec iso 100, indirect via de muur tegenover mij op -0,7 ingeflitst met diffuserkapje en 1/4 klein invulhulpflitsertje. Lokaal contrast -25, verzadiging -10,  levendigheid -10.
iso 100 - 1/40 - F4, -0,25 onderbelichting, -50 lokaal contrast, -10 verzadiging, -10 levendigheid, ingeflitst via de muur linksboven het beeldscherm op -0,7 flitscorrectie met diffuserkapje en helpflitsertje op 1/4 vermogen..