Week 39-2011

24-9

Dit jaar bereikt Paula (op 15-11) een zekere respectabele leeftijd en ter gelegenheid daarvan nodigt ze vandaag een stel bevriende fotografen uit om mee te gaan naar de living statues in Arnhem. Het weer is prachtig zo'n 25 graden! Het is druk maar gezellig! Zo wil ik mijn verjaardag ook wel vieren als ik volgend jaar ook een zekere respectabele leeftijd hoop te bereiken. Ik ga eens nadenken waar we dan naar toe kunnen gaan. Aangezien ik ook in november jarig ben ga ik het ook maar vervroegen want in die tijd van het jaar zijn er natuurlijk geen leuke buitenactiviteiten meer.
De dame is (toevallig) mooi in harmonie met de achtergrondkleur.
De bokeh vind ik mooi hier.
En ook hier weer mooie harmonie in alle kleuren.
Zelfde meiske als hierboven ergens, ze had zulke mooie gezichtsuitdrukkingen.
Omdat je elkaar in zo'n meute natuurlijk kwijt raakt spreken we af bij de fonteintjes. Alleen hier al kan ik me een halve dag vermaken met zo'n mooie dag en al die kindertjes spelend met het water.
Ik had gewoon toch de flitser (als invullicht en in harmonie met het daglicht) her en der moeten gebruiken vandaag. Heb ik wel een beetje spijt van dat ik dat niet heb gedaan. (Ook een beetje vanwege de drukte en de kwetsbaarheid hoor).
Deze is ook nog terug te vinden bij de pagina "op straat" in zwart-wit.
27-9

Paula en ik hebben dezelfde flitser en we hebben ons voorgenomen om dat ding samen tot op het bot uit te diepen. Vandaag onze eerste speciale "flitsermeeting". Wordt vervolgd....
Agnes en ik zijn samen uitgenodigd bij collega Sonja om te komen eten, haar nieuwe huis (met een heuse bedstee!) te bewonderen en het reisfotoboek te bekijken van haar reis/vrijwilligerswerk in India, Tailand en Indonesië van afgelopen winter. Sonja je hebt een superleuk huis, zo'n huis met leuke oude details waar je je gelijk thuis voelt, heerlijk gekookt en een mooi boek! Je kunt trots zijn op jezelf dat je het weer allemaal hebt geflikt!!
Yep! Schaduwloos flitsen... ;-)
29-9

Van de week stond er een fotograaf op de Waalsprong bij de halte. Die heeft van mij ook een plaatje gemaakt. Ik heb bijna geen foto's waar ik aan het werk te zien ben.

© Toon de Vos
30-9

Vanmorgen naar Meijnerswijk gereden, het was er gisteren toen ik daar langs reed met lijn 76 zo mooi. Helaas vandaag minder spectaculair. Er was nu ook nauwelijks mist.
De "skyline" van Arnhem.
Klein rondje Loenense bos, de hond van Paula uitlaten.
1-10

Ochtendgloren "om de hoek" bij de Breedleersestraat.
Maud 39 weken zwanger. Zijn dit dan de laatste buikfoto's?? Ik wil nou toch wel heel graag "iets" vast gaan houden.... Maar alles is nog rustig. Ook Maud is nog rustig, geniet nog steeds van het getrappel in haar buik. Nog geen spoor van ongeduld of geklaag over haar omvang of iets dergelijks. Gisteren nog bij de verloskundige geweest en alles prima in orde. Erik voorspelt dat de baby op 11 oktober om 21.30 uur wordt geboren. Heeft hij een vooruitziende blik?
En ze blijft mooi... (vindt haar trotse moeder/oma in spee).
O ja, alle foto's lichtjes ingeflitst. M'n "flitsstudie" begint een beetje vruchten af te werpen.
En we hebben een beetje gebaby-shopt. Zij wat uitgezocht voor de eerste weekjes, ik tijdelijk de winkel uit en pas terugkomen als de verkoopster het heeft ingepakt. Zij weet namelijk wat het word en ik wil dat pas weten als het geboren is. Toen zij weer de winkel uit en ik wat uitgezocht. Toen de hulp van de verkoopster er weer bij want ik zag iets wat ik wilde kopen maar ook een beetje afhankelijk was van het geslacht. Ik weer niet kijken tot dat weer ingepakt was. En toen pas afrekenen. Ja, een heel gedoe. Maar ja 39 weken heb ik het weten te vermijden en die laatste week wil ik het dan ook niet weten. Voor mij is het straks echt een verrassing.
Nog even ter vergelijking: een NIET ingeflitste foto met dezelfde instellingen. Gezicht en bladeren van de boom veel te donker naar mijn idee. En veel te harde contrasten. Die flitser wordt nog een goede vriend ;-)