Week 38-2011

21-9

Vandaag is nichtje Elisabeth m'n geduldige model met strobist. Alle foto's zijn geflitst (ivm met het jaarthema bij de fotoclub) met de flitser los van de camera. Ben een beetje geinspireerd door een mooie site maar kan daar natuurlijk nog lang niet aan tippen:
In de eerste instantie waren we bij het "spookschuurtje" maar daar schrokken we ons dood. Een zwerver met een pitbull had daar zijn intrek op het zoldertje genomen.
22-9

Een bewerking van de bovenste foto. Elisabeth, nogmaals bedankt voor je medewerking!
23-9

Even een geheugensteuntje/probeerseltje voor mezelf. Het begint me een beetje te dagen... ;-)
Iso 200 - F 3.5 - 1/30 - 40 mm pancake - alleen aanwezig licht dus geen flits.
Iso 200 - F 3.5 - 1/30 - 40 mm pancake - flits via hoek muur en plafond achter m'n linkerschouder met zwarte kant van flitspet.
Iso 200 - F 3.5 - 1/30 - 40 mm rechtstreeks geflitst. Rampzalig natuurlijk, alleen al de slagschaduw van de lamp op de muur en tevens is hij veel te licht.
Iso 200 - F 3.5 - 1/30 - 40 mm flits via linkerschouder achter me met witte kant van flitspet.
Voor wat ik met mijn ogen zie is de tweede foto de meest natuurgetrouwe, die laat ook nog lichtnuances zien op de keukenkastjes, de laatste foto is m'n tweede keus. (Leuke bank trouwens...)
24-9

Mede-fotoclublid Hans, maakt altijd theaterfoto's bij                              en ik mag vanavond mee met hem op een soort van "snuffelstage". Er is een optreden van Robert Jan Stips. Ik gebruik m'n tele-objectief en moet naar 800 iso. Ik ben niet dol op hoge iso's, maar ik heb geen keuze. Flitsen mag uiteraard niet en dat zou ook de sfeer verpesten. Verder moet ik er proberen rekening mee te houden niet te "klikken" in de stillere momenten. De witbalans zet ik na een aantal foto's op lamplicht dat is zo'n 2850 Kelvin. Dat geeft voor mijn gevoel betere huidtinten. Kan het natuurlijk in raw nog wel aanpassen op de pc maar wat ik in de camera gelijk goed kan doe hoef ik achteraf niet meer te veranderen natuurlijk.
van alles over flitsen
www.topbemmel.nl