Week 34-2010

22-9

Louis wil graag een fotosessie met zijn vierspan en met het vierspan van Cees.
Het "menteam Warmerdam" met Louis, Suzan en Yvon.
Cees en Peter.
24-8

Ter gelegenheid van de ...ste verjaardag van Agnes gaan we naar de kasteeltuinen van Arcen. Agnes, van harte gefeliciteerd en bedankt voor de gezellige dag!
Onderweg komen we langs velden vol met afrikaantjes.
Te koop aangeboden: bouwpakket van een kasteel. Eén en ander zonder de prins op het witte paard...
Maar hier dan het echte kasteel van Arcen.
Nog een stukje langs de Maas lopen.
En via het dorp terug, nog bijna een mooie leren hoed gekocht in de plaatselijke hoedenwinkel voor op de koets, maar hij was me helaas te groot.. :-(
25-8

Cees heeft weer uitnodigingen van Overtoom voor het Twente Ballooning. Dat is altijd een leuke aangelegenheid. Er worden ballonvaarten en helicopterrondvluchten verloot. Deze keer is Cees de gelukkige winnaar van een helicopterrondvlucht! Verder is er meer dan voldoende te eten en te drinken, is Robbie Smots er weer voor de vrolijke noot en lopen er een paar goochelaars/helderzienden rond.
De spanning stijgt.......... ;-) De verloting.
We hebben een winnaar...!! (En dat ik zo snel was dat vast te leggen hè!)
Cees neemt de camera mee met de rondvlucht. Dat duurt wat langer dan voorzien omdat er tussentijds nog een vliegtuigstuntteam een show opvoert en zij de lucht niet in mogen dan. Ondertussen beginnen ze voor me op het veld de ballonnen op te blazen en probeer ik zo goed en zo kwaad als het kan met de telefoon wat plaatjes daarvan te maken.
Na zo'n 45 minuten is hij weer terug met de camera. Met zo'n telefoon is ook maar behelpen.
Grappig, bij de linkerballon wekken ze de indruk op de kop te varen.
Ik ben vanavond natuurlijk ook mooi in de gelegenheid om de flitser en het (kleine) flitspetje een beetje uit te proberen... Er zijn hier natuurlijk geen optimale omstandigheden in zo'n tent met maar beperkt sfeerlicht en een rood doek.
En dan verruild hij zijn paarse jasje ook nog voor zo'n glimmend exemplaar...
Een paar dames wagen zich aan een dansje.
Ik ben tevreden met het resultaat. Het is zoals ik het gezien heb. Geen uitgebeten witte gezichten en de sfeer die er was die zie ik hier terug. En dat wil ik graag. Niet meer bang voor de flitser!
En dan hier natuurlijk nog de foto's van de rondvlucht.

© Cees van Oort.
26-8

Buurman Henk komt zijn nieuwe camera laten zien. Mooi, mooi...!!
En deze heb ik gemaakt met de camera van Henk. Wauw, mooie camera en mooie lens. Mooie bokeh ook in deze lens.
28-8

Arnhem - living statues by night. Weer een goede test/oefening voor het flitsen. De meeste statues zitten in etalages, dubbelop moeilijk dus met weerspiegelingen, flitsen is absoluut noodzakelijk en het heel erg druk. Morgen is het gewoon overdag en uitgebreider maar dan moet ik helaas werken.
Erg druk.......
Helemaal aangekleed met houten planken, lijkt mij erg zwaar. Achter hem stond een houten bootje.
Dit was het voor vanavond. Hopelijk ben ik volgend jaar wel vrij om zondags te gaan kijken. Het is altijd een erg leuk evenement.