Week 31-2009

26-7

Sommige beestjes zijn niet groter dan een paar milimeter. En anderen kan ik niet terug vinden in de insectengids. Collega Henk weet mij te vertellen dat op de eerste foto een "Chironomus Plumosus" te zien, oftewel een "dansmug".
Ik denk dat dit de "Adelphocoris lineolatus" is. Dan weet je dat ook weer...;-)
27-7

Vandaag heb ik met Elisabeth afgesproken. Ze heeft een nieuwe camera gekocht en die ga ik bekijken en proberen en zij mag met mijn macrolens stoeien ;-) We gaan met paard en honden de bak en het bos in. Ik krijg instructies paardfoto's te maken met het "goede been voor". Dat wil volgens haar zeggen dat het been wat aan de kant van de camera zit  min of meer voor moet staan. Ik moet nog maar eens oefenen bij de paarden van Cees want ik bak er niks. Overigens bakt zij nog niks van de macrofoto's, slechts twee hebben enige scherpte. En zo was het weer een leerzaam dagje voor ons.
Zo dus... maar dan andersom... :-(
Hier is het linkerachterbeen nog niet in de goede positie... wat lastig zeg!
Gemaakt door Elisabeth. Ze heeft een keer het diafragma verdraaid en toen waren de meeste foto's behalve onscherp ook nog eens overbelicht.
Bij Maud op visite. De tuin en het tuinhuis zijn klaar en ik bewonder alle bloemen, planten en groenten en krijg aardappelen van haar uit eigen tuin. We zetten samen de puntjes op de i van het fotoboek wat ze heeft gemaakt en wil laten afdrukken. Ze pingelt wat op haar gitaar en we kletsen wat.
Boontjes, sla, andijvie en spruitjes.
Chironomus Plumosus - Dansmug
Naar het vervolg van week 31-2009