Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 3-2021

17-1

Eerst maar even een klein filmpje kijken na het ontbijt zodat oma de logeerzooi kan opruimen. Daarna gaan ze nog naar buiten, er liggen nog 2 sneeuwvlokjes en nog spelletjes gedaan maar dat was ff geen succes, de aapjes van Coco Crazy en de stokjes van de Mikado waren niet meer veilig... Beiden hebben moeite met het geleden verlies en de te korte nachtrust. Dan heb ik nog twee voorleesboeken met een boodschap over 'de wet van de aantrekking'. En zo probeer ik ze op mijn manier wat bij te brengen. In dit geval: koken, creativiteit en grenzeloos dromen over verlangens en die waar gaan maken.

Rond 13.00/13.30 worden de kinderen opgehaald door Maud en Erik. Ik trek me nog een paar uur terug op de hobbykamer en maak nog een kleurplaat en de opzet voor de volgende Lifebook les. 'New dawn' met Cinnamon Cooney. (Ik hoop dat het wat wordt want het lijkt nu nog nergens op).

19-1

Verder met 'New dawn'. Ik vind het heel gestruggel.

En ik hoop dat mijn vaardigheden nog beter worden in de loop van de cursus. Ik ben nog vrienden met acrylverf die een beetje netjes op papier moet.

22-1

Ook de lessen van de tekenwijzer gaan door. Ik ben nu bezig met het kleurenexperiment en de kleur rood. We maken van oliekrijt en ecoline een kunstwerk op groot A3 papier. Helaas zijn alle winkels nog gesloten vanwege de lockdown dus die ecoline moest ik on-line bestellen en dan krijg je dus de kleuren die je eigenlijk in het echt niet echt zou kiezen. Beetje te knallend. Hoop dat ik snel weer zelf kan shoppen bij de Kunstburg in Doesburg.

Ook wat op een klein blad geprobeerd.

Nu moet het dus een paar dagen goed drogen en daarna opwrijven met schapenwol. Dat heb ik inmiddels gescoord bij collega Jaap die schapen heeft.