Week 27-2010

4-7

Grappige zonlichtjes in de kamerplant.

5-7

Eindelijk weer eens met Greet afgesproken. We spreken  voor zonsopkomst af bij de bootjes die in het Wijchens ven liggen, dan gaan we macro doen en daarna bij haar thuis wat prutsen met de flitser. Ze is gevraagd een trouwerij te fotograferen van een vriendin... (zij liever als ik...)
We zien maar weinig beestjes... Deze soort is nog enigzins vertegenwoordigd.
Op tafel bij haar staat een schaaltje met glimmende dingetjes, daar laat ik verschillende diafragma's op los.
Greet, SUCCES met de trouwerij fotograferen...!!
6-7

Stukje gefietst met Ira en de foto's een beetje bewerkt. Meer verzadiging (+50) en minder lokaal contrast (-50).
F 22 - 1/10 sec. iso 100
Collega van de Nijmeegse stadsdienst... Inderdaad zeer ervaren. De passagiers altijd op de eerste plaats en het bedrijf zeer hoog in het vaandel...
De Waal bij Slijk-Ewijk rond zonsondergang / het blauwe uurtje.
F 11 - 30 sec - iso 100 en tijdens de opname adem op de lens en verder bewerkt in Photoshop.
8-7

Ik was eigenlijk op zoek naar een houten tuintafel toen ik tegen dit bureau aan liep. Helemaal mijn ding. Kon de verleiding niet weerstaan ;-) Even keurig in de was of olie zetten en ik kan weer jaren vooruit. Uh...? Iemand nog een houten tuintafel over? Of vier houten poten want daar zit m'n probleem, die zijn nu verrot, het blad is nog in orde.
Wie wil gratis m'n oude bureau?

Kijk hier:
Oosterbeek. Mooie kerk gefotografeerd waarvan Lydia een sleutel heeft en bootjes bij zonsondergang.
Bewuste onscherpte en bewuste camerabewegingen... aquarelachtige foto's dus.
9-7

Het was hier en daar een beetje puzzelen, maar alles heeft weer een plekje gekregen in en op het nieuwe bureau. Ik heb zelfs hier en daar nog een laadje/schapje leeg.... ;-)
Sorry... opgehaald op 9-7
Zonsondergang nabij Doornenburg.
Nee, dit is geen Amerika, gewoon hier in Bemmel zag ik hem aankomen. Zag er trouwens meerderen, d'r was schijnbaar iets te doen, diverse wegen waren ook afgesloten.
Muggen! Ik ga naar huis voor ze me aanvallen... ;-/
10-7

Vandaag zijn er bij Manege "De fruithof" in Heteren waar Elisabeth werkt en les geeft wedstrijden. Zij gaat daar fotograferen en ik mag meedoen. Ik krijg allerlei adviezen over "paardenbeenmomenten", "oortjes", "houdingen" etc. Poeh, poeh dat is moeilijk hoor. Ik probeer twee lenzen, diverse sluitertijden en diafragma's zodat ik een volgende keer een beter idee hebt wat het beste werkt. Het is bloedheet, keihard licht en aan één kant staan allerlei schuren die ik eigenlijk niet als achtergrond wil. Kortom ik moet wel op heel veel dingen tegelijk letten. De perfekte foto waarop alles goed is volgens de "regels" van de paardensportfotografie heb ik niet kunnen maken.
Als dat paard nou maar wat met die benen alle kanten opzwabbert, hoe kan ik dan een goed "beenmoment" vastleggen?
A ha...! Is dat het geheim? Met je linkeroog door de zoeker kijken?
Paardenmeisjes.
"Oormoment"......... ;-)
"Beenmoment"........... ?
Helaas..... ook niet helemaal goed. Stuk van een oor buiten beeld ;-(
Die paarden werken me gewoon tegen... Oortjes weer niet naar voren ;-(
Stilstaande paarden met groetende ruiters / amazones naar de juryleden dat gaat me beter af. Oortjes naar voren, mooie scherpte en mooie bokeh.
Bij dat springen kan ik niet in de hoek gaan staan waar ik de paarden meer van voren / opzij kan fotograferen. Na vier deelnemers hou ik het voor gezien. Ik leg het af in die hitte! Ik heb er ook al vier uur in de volle zon opzitten dan. Niettemin wil ik nog graag eens op herhaling Elisabeth ! Leuk om dat toch beter onder de knie te krijgen.
Kantje boord, het paardengezicht. Net niet ruim genoeg genomen. Maar het plezier wat eraf straalt maakt het toch een foto die de moeite waard is.
gratis bureau