Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 26-2023

Wat er vooraf ging

25-6

Afgelopen nacht kon ik geen camping vinden, of ik mocht er niet op omdat ze geen tenten willen. Van hot naar her gefietst. Overal geinformeerd, ook geen B&B of zoiets. Het hotel waar ik uiteindelijk informeer ben ik keihard weg gelopen. Ik kreeg een hartverzakking; 397 Pond (!!!) zonder ontbijt (= 460 Euro). Dorp verder gefietst, ook zonder resultaat. Nog een dorp verder... ik zat onderhand al 11 uur op de fiets, vind ik een Holiday Inn hotel, omgerekend tik ik 203 euro af. Ook zonder ontbijt. Daarvoor wilden ze nog eens 30 Pond extra hebben. Laat maar zitten dat ontbijt. Ik heb zelf nog wel een paar sneetjes brood in de tas. Er is wel een waterkoker en een paar theezakjes. En de fiets mag mee de kamer op, dat dan weer wel. Van schrik niet eens lekker geslapen.

Kom ik ineens een stoommachine tegen. Later nog een hele rits van die dingen maar ik ben niet steeds afgestapt om een foto te maken. En stinken dat die dingen doen! En Nederland zich maar druk maken over CO2. Let trouwens eens op die wegen hier... Dit was nog heilig.

Maar dit kom ik ook heel vaak tegen.

26-6

Ik kom in de buurt van Harwich. Vandaar vaar ik terug naar Nederland. Ik heb dan alles gedaan wat ik graag wilde doen en wat vorig jaar op het programma stond. Met Marc en de auto hebben ik Lake District en de Yorkshire Dales gedaan. En de rest heb ik nu met de fiets gedaan. Nog zo'n 65km te gaan. Dat zou moeten lukken morgen. Ik boek nog geen boot want je weet nooit wat je nog tegen komt onderweg of wat er kan gebeuren. Ik bivakeer op zo'n vakantiepark waar ze gelukkig wel een tentje toelaten op een apart grasveld met overigens keurige douche- en toilet voorzieningen. Het staat er hutje mutje vol met sta caravans. Daar zijn die Engelsen nogal dol op.

27-6

Ik ben op tijd onderweg vanmorgen. Op naar Harwich en hopen dat er een plekje op de boot is. De tent gaat vochtig de tas in. In Harwich aangekomen krijg ik in eerste instantie te horen dat de boot is volgeboekt, maar de dame achter de balie vraagt mij plaats te nemen en ze zal het nog even goed nakijken allemaal. Tien minuten later meldt ze me dat er toch nog een hut vrij is voor me. Het voordeel van reizen met een fiets. Kom je met een auto dan heb je toch minder kans. De boot gaat pas om 23.00 uur dus ik moet de hele middag en avond nog door zien te komen. Ik fiets richting het centrum en kom door een park. Daar ga ik even op een bankje zitten en tegenover het bankje leg ik de tent te drogen in de zon. Ik word aangesproken in het Nederlands door een Duits echtpaar. Zij wilden ook op de boot maar moesten wachten tot morgen. In de verte horen we een sirene die onze kant op komt en daar voorafgaand aan een enorme klap zo'n 25 meter bij ons vandaan. Een dikke Audi klapt op een paaltje aan de ingang van het park. Als dat paaltje er niet had gestaan waren zeker mijn fiets en tent eraan gegaan en wij misschien ook wel! Politie weet de dader te overmeesteren. Tentje is ondertussen droog en ik pak het snel in. Wegwezen hier. Harwich centrum is niet veel aan. De middag en een stuk van de avond breng ik door bij de wachtruimte buiten bij de haven. Gelukkig is het nog steeds droog en aangenaam weer. Ik raak in gesprek met een Nederlandse man die met een Engelse oldtimer heeft rond getourd. Van lieverlee komen er steeds meer mensen bij ons zitten en word het nog een gezellige dag/avond. Eenmaal ingescheept kom ik mijn hut niet meer uit. Ik geloof niet dat ik nog gemerkt heb dat we zijn vertrokken.

28-6

Aangekomen in Hoek van Holland wil ik nog een stuk van de ronde van Nederland fietsen. Ik had bedacht het zuidelijke stuk te doen. Via Zeeland, Brabant, Limburg en zo terug naar huis. Echter ik moet al gelijk twee uur wachten op een pontje bij de maasvlakte en ik kan niet overzien of dat de enige pont pont is en of de evenuele volgende pont dan ook wel vaart want een buurtbewoner is daar onzeker over. Nou dan maar in noordelijke richting, heb ik ook nog wind mee.

Het duingebied is ook vrij heuvelachtig hoor. Maar wel zalige fietspaden waar je niet zigzaggend overheen hoeft om allerlei gaten en hobbels te ontwijken.

29-6

30-6

Als ik vandaag bij Alkmaar fiets denk ik, laat ik eens kijken wanneer er kaasmarkt is. Nou heel toevallig vandaag en ik ben er ook nog vlakbij als ik dat uitzoek op de telefoon. Ik heb er een uurtje staan kijken maar het was me al snel veel te druk en ik sta super onhandig in de weg met mijn fiets. Maar ja ik ben al gewaarschuwd die niet ergens onbeheerd neer te zetten want dan belandt ie zeker in de gracht.

Meeuwen lusten alles... ook kaas dus.

1-7

Ik had/heb afgelopen nacht en aankomende nacht een 'vrienden op de fiets' adres in Enkhuizen. Dat heb ik gedaan omdat het een beetje baggerweer wordt. Vandaag bezoek ik het Zuiderzee museum. Erg mooi museum, zowel binnen als buiten. Een paar foto's maar gemaakt omdat mijn sd kaart vol is en ik de andere kaartjes in de fietstas heb zitten die bij mijn gasthuis zijn. Wat een leuke stad is dat trouwens!

Naar het vervolg