Week 26-2010

Sauerland.

27-6

8.30 uur. Zo'n 10 km voor Winterberg, tijd voor koffie!
Het is erg warm dus we brengen veel tijd onder de bomen door.
Kahle Asten.
Nordenau, in dit dorpje vinden we een goed overnachtingsadres.
28-6

Vandaag wandelen we twee etappes waarbij we het heetst van de dag mijden. 's-Morgens naar Altastenberg.
Terug van de "eerste helft" van deze dag voor de "siësta". Voor wie nog een goed overnachtingsadres met ontbijt  zoekt:                  

                     
Pension Adelheid Schauerte
Am Stoot 3
57392 Schmallenberg - Nordenau
Duitsland (Sauerland)
tel: 02975/8938
Rond 15.30 uur beginnen we aan het tweede deel van de dag. We lopen dan naar Oberkirchen.
Ze bouwen hier betere bushokjes dan die stomme glazen dingen bij ons die iedere week aan diggelen liggen... En niks geen hufterig gedoe met graffiti en dergelijke. Compleet met dakgootje/regenpijp. Daar kunnen we nog iets van leren.
29-6

Vandaag rijden we wat rond met de auto.

Bad Berleburg. Deze "luxe" meisjes wonen hier en rijden de hele dag een beetje op hun paarden. En dat is natuurlijk flink "afzien" met deze temperaturen...;-/
Edersee en stuw.
Hier ontstaat de Ruhr. Inmiddels is er een piepklein buitje regen gevallen. Daardoor ruikt het heerlijk fris. We lopen hier een rondje.
Tijd voor de "siësta". We zoeken een plekje onder de bomen aan de Edersee. Lekker een poosje lezen.
30-6

Vandaag gaan we weer naar huis. We brengen eerst nog een bezoek aan de leigroeve van Nordenau. Deze ontleent mysterieuze genezende werking aan een magneetveld en rechtsdraaiende aardstralen. (Ja, ja..) Nou dat moeten we maar proberen dan. Cees heeft al weken pijn aan zijn arm en nek. Fysio lijkt ook niet te helpen dus wie weet is dit de oplossing... Het is er 8 graden je zit er een half uur in. Er is een constant gedruppel van water te horen. Soms vallen er ook druppels op je. Je krijgt ook een fles van dit water mee naar huis en je mag ook flessen laten vullen.
Die pillen maar weg.... (?) Of het geholpen heeft? Tja... het meegenomen water is nog niet op...
1-7

Ira naait de grote flitspet voor me aan elkaar. Toch fijn van die mensen in m'n omgeving die met een naaimachine overweg kunnen.... ;-)
Ik kan hem gelijk even testen op de donkere deel bij haar.
Nog wat geprobeerd met de grote (20x20 cm) flitspet. De kamer in het donker uitsluitend met flitslicht belicht, dus geen lampen aan. Iso 200 - F 10 - 1/60 sec en de flitser in de M stand en de flitser met flitshoed omhoog gericht. Best een goed resultaat... Ik blijf maar proberen met die flitser tot ik het uitgevonden heb, ben denk ik aardig op weg nu. (Maar ja, dat dacht ik al eens eerder hoor).
Dezelfde instellingen maar dan zonder de flitspet... Toch een goed ding dus... (Denk ik). Ik moet hem eigenlijk eens in een grote zaal / kerk of zo uitproberen. Bij een feest of bruiloft of zoiets. Maar ja niks van zoiets in het vooruitzicht.
2-7

Zo'n 35 - 40 graden vandaag! Binnenblijven dus! Dan maar eens kasten opruimen/schoonmaken op m'n gemakkie. Dan weet ik ook weer eens wat er nog zoal is... ;-) Twee pakken suiker! Ik gebruik zelden suiker...;-/
Met nu ook een goed plekje voor m'n verzameling fotoboeken.
3-7

vandaag gaan Agnes en ik (weer) naar een workshop van Bas Meelker. Ditmaal natuur- en landschapsfotografie. We leren over scherptediepte, achtergronden, sluitertijden, filters, compostities, goede voorbereiding en nog veel meer. Een leerzaam dagje.
Compositie... Paadje links of paadje rechts uit beeld laten komen?
Welke kleur achergrond...?
Verloopfilters... die gaan ook op m'n verlanglijstje.
www.stollen-nordenau.de