Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 24-2021

13-6

Vervolg weekje fietsvakantie.

Wat er vooraf ging

Dag 2

Leersum-Montfoort

14-6

Dag 3

Montfoort-Halfweg.

Kom ik een onoverzichtelijke bocht door fietsen sta ik ineens oog in oog met een kameel!

Bij Schiphol. Er wordt toch weer gevlogen.

15-6

Dag 4

Halfweg-Egmond aan zee-Wormer.

Kunst is overal.

Het nieuwe Nederland. Windmolens. Ik vind ze niet zo erg... Hoogspanningsmasten vind ik ook landschap-ontsierend.

16-6

Dag 5

Wormer-Hilversum.

In Hilversum blijf ik twee nachten. Ik logeer bij een gezin waar ze een dochter van zeven jaar hebben, Anna. Ik laat haar kennis maken met aquarelverf. Ze is een natuurtalent! We gebruiken een paar voorbeelden die toevallig op mijn logeerkamer liggen daar.

Ik help haar een klein beetje op weg met het eerste viooltje natekenen maar de rest en het inkleuren doet ze zelf.

17-7

Dag 6

Vandaag blijf ik dus in Hilversum. 's Morgens breng ik een paar uurtjes door in de Botanische tuin Pinetum en 's middags heb ik een afspraak met Rien. Rien heb ik nooit eerder ontmoet maar ze doet ook mee aan Lifebook 2021 en daar raakten we in gesprek met elkaar via de facebookgroep. Blijken we toevallig ook nog eens even oud te zijn. Rien maakt al langer kunst en ze heeft een goed gevoel voor kleur. Haar werken zijn altijd erg mooi. Kijk op haar Instagram: Instagram van Rien We hebben samen een gezellige middag met veel kletsen en een beetje urban schetsen en samen eten. Volgende keer in Bemmel.

Ik had gehoopt dat er mooie bloemen waren om te schetsen/schilderen maar deze tuin had alleen mooie bomen. Maar dat is teveel groen/spinazie voor me.

18-6

Dag 6

Hilversum-Veenendaal.

Dag 7

Veenendaal-Bemmel

Geen foto's gemaakt. Enerzijds omdat de route een stukje gelijk was aan de heenweg, anderzijds omdat ik nog wat bezoekjes heb afgelegd onderweg en ik toch enigszins op tijd thuis wilde zijn. Het was een heerlijk weekje!