Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 24-2016

12-6

Kelpen Oler - Eersel 63 km

We nemen afscheid van ons gastgezin. Zij gaan lekker zwemmen met hun kinderen. Vandaag een mooie route. Niet om te fotograferen, wel om te fietsen. Veel bos maar dat geeft alleen spinazie-foto's. Vandaag voor het eerst het regenpak aan. Soms een behoorlijk bui, soms gemiezer. Ergens onderweg is er een triatlon. Bij knooppunt 60 komen we voor een afgesloten viaduct. Eigenwijs als we zijn gaan we er toch langs-op door de berm maar bovenaan zitten twee strenge heren die ons onverbiddelijk terug sturen. Er zijn wegraces en we mogen er absoluut niet door. Een echt alternatief is er niet aangegeven dus we moeten het zelf uitzoeken. Maar we komen er wel uit. In Leenderstrijp stuiten we op een leuke markt met allerlei oude ambachten. De route gaat weer verder door bos. In Eersel hebben we een bovenverdieping voor onszelf, compleet met bad!

13-6

Eersel - Alphen 63 km.

Het ontbijt krijgen we in het tuinhuis. Ze hebben hier een tuin zo groot als een voetbalveld! Rond 9.45 uur fietsen we weg, het is dan net droog geworden. Weer een mooie route door het bos en de Kempen. Onderweg af en toe een fikse bui. Regenpak aan en weer uit. Rond 14.00 uur iets lekkers op een (overdekt) terras met een gezellig babbeltje met twee heren die er ook zitten. Na een uurtje weer verder. We verlengen de route een beetje want we hebben nog tijd genoeg. Tegen 17.00 zijn we in Alphen. We doen boodschappen want we kunnen hier zelf koken. We zitten in een ruim tuinhuis.

Iemand heeft deze schoenen achter gelaten (??)

Hier gebeurde iets vreemds... er kwam een soort rook/stoom uit de grond. Maar het was niet van de zon die ineens door kwam wat je weleens ziet gebeuren. Het was ook alleen maar hier op dit plekje...

Niet ons overnachtings-adres dit maar wel in Alphen waar dit grappige huis stond.

Alphen - Etten-Leur 67 km.

Ook hier weer een goed ontbijt gehad in het tuinhuis. Net buiten Alphen maakt Agnes een zwieper met haar fiets de berm in. Wat is dat? Waarschijnlijk een lekke band want die wordt ietsje zachter zonder echt leeg te lopen maar hij fietst wel zwaarder. We vragen iemand de weg naar het volgende dorp voor een fietsenmaker. Dat halen we zonder te lopen. We snijden hierdoor een stuk van de route af. Of de band echt lek is dat is niet helemaal duidelijk maar voor de zekerheid een nieuwe binnenband erin. We kunnen weer verder. We slapen vannacht bij de oudste zus van Agnes. Heel gezellig en lekker gegeten.

15-6

Nel verzorgd ons een heerlijk ontbijt en rond 9.30 uur gaan we weer op de fiets. De route is niet zo bijzonder vandaag, wel een aardig stukje langs een kanaal en over een dijkje. Langs slot Loevestein, daarvoor wijken we een stukje van de route af. Best veel regen gehad vandaag. Twee leuke ontmoetingen. Een man in Houten die daar smid is verteld ons over de geschiedenis van een stuk grond wat gezamelijk eigendom is van de omwonenden en een ontmoeting met een vrouw waarvan de man een paar jaar geleden is overleden en die nu alleen op fietsvakantie is gegaan. In Zuilichem vinden we al snel waar we moeten slapen. Het is een molen! Nou dat hadden we nog niet in ons lijstje. We worden hartelijk ontvangen door de heer des molens die overigens niet de molenaar is. Dat is zijn vrouw. Maar dachten wij nog leuk in de molen te slapen... nou nee. We worden naar een naastgelegen weiland gebracht waar helemaal achterin een soort van bouwkeet/pipowagen staat. Er is geen electriciteit, wel een paar lampjes op zonne-energie, een paar jerrycans met water, geen douche alleen een chemisch toilet. We mogen hier met de pot mee-eten en dat is heerlijk. Het wordt opgediend in de kas die ook in dat weiland staat. We krijgen nog wat uitleg over de buitenkant van de molen. De telefoons mogen binnen aan de lader tot de volgende dag. 's-Avonds zitten we nog een poos buiten want het is inmiddels weer droog geworden. Heerlijk geslapen hier trouwens.

16-6

Zuilichem - Odijk 62 km.

Omdat er geen stromend water is in de pipowagen moeten we ons alternatief wassen. Agnes doet dat in de wiel en ik met de lampetkan. Als we terug komen van de wiel staat het ontbijt klaar. Heerlijk brood krijgen we hier. Mooi weer is het vandaag, zonnetje en een aangename temperatuur. We fietsen over de dijk langs mooie wielen en langs de Waal. Nog steeds hoog water. We bezoeken de torentuin in Zaltbommel en een winkeltje met allerlei mooie soorten papier. Ergens onderweg eten we de eerste kersen bij een boomgaard met nog mooie hoogstam bomen. We steken de Lek over met de pont. In Odijk hebben we een ruime zolderverdieping.

17-6

Odijk - Renswoude 58 km.

Omdat de vrouw des huizes op de markt moest staan maken we zelf ons ontbijt. Goed verzorgd, het stond al klaar op de zolder in de koelkast. We wassen af en nemen afscheid van de heer des huizes. Het is vandaag een beetje regenachtig met soms hevige plensbuien. Niet getreurd, regenpak aan. De route is mooi door het bos van de Utrechtse heuvelrug en langs de Soesterduinen. We bezoeken de pyramide van Austerlitz. Agnes krijgt weer problemen met haar fiets. Overal zand tussen en het kraakt zo erg dat ze eigenlijk niet meer kan fietsen. We maken het schoon met het water wat we nog hebben en bij de eerste fietsenmaker de boel maar weer laten smeren. We fietsen door Amersfoort waar we een broodje eten. Ergens onderweg een overheerlijk boerderij-ijsje. In Renswoude slapen we bij een weduwnaar. Hij is al ver in de tachtig en doet dit om wat aanspraak te hebben. Hij heeft nog zijn dochter op visite en als zij weg is spelen we Rummikub met hem dat is zijn favoriete spelletje. Hij geniet er zichtbaar van.

De gastheer uit Odijk.

Behalve dit is er niet veel te zien vanaf de pyramide, de bomen er om heen worden te hoog.

18-6

Renswoude via Nijmegen naar Bemmel 62 km.

Na het ontbijt gaan we weer op pad, maar niet voordat we hebben afgewassen voor onze gastheer. We fietsen nog even naar het kasteel voor wat foto's. Onderweg bezoeken we een rommelmarkt en een fair. Af en toe een fikse bui. De route gaat door Renkum waar we nog even kijken of onze collega thuis is. Dat is helaas niet zo. Verder langs Doorwerth en Heveadorp. Het pontje bij Driel over, door Elst waar we even bij ma langs gaan voor thee. Dan naar Nijmegen omdat we daar ook begonnen zijn. Koffie en chocomel met appeltaart bij de kiosk van Harrie. De cirkel is weer rond. Daarna gaan we ieder naar ons eigen huis. De twee weken zijn omgevlogen.

Onze gastheer uit Renswoude.