Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 22-2021

31-5

Sinds kort ben ik lid van de FB groep urban sketchers Gelderland en de solo opdracht was deze maand Kasteel Doornenburg, Ik bel Maria of ze zin heeft mee te gaan. Als we er ongeveer een half uurtje zitten komt er een man met een stoeltje en tas aan lopen. Ik zeg tegen Maria, er komt nog een tekenaar aan... Blijkt het de beheerder/oprichter te zijn van de FB groep: Gerard Beekman. Toevallig toch!

Eigenlijk was dit een probeer schetsje en wilde ik hem nog in mijn vierkante boekje maken maar dat komt vast een volgende keer.

Gerard zit op de binnenplaats. Daar wilde ik ook gaan zitten in de eerste instantie maar al die torentjes joegen mij nog de stuipen op het lijf. Volgende keer!

Hij heeft duidelijk al veel meer ervaring.

1-6

Vandaag heb ik een vrije dag en ik pak mijn fiets en ga met de tekenspullen op pad. Dat is een mooie combi met dit weer! Ik stop drie keer om te schetsen. Op de eerste twee plekjes heb ik een aantal keren aanspraak, dat is leuk. Op het laatste plekje zit in midden in het land daar komt niemand.

De eerste keer in Elst. Vlak bij Ira staat deze nissen schuur. Laat ik enigszins makkelijk beginnen. Perspektief niet helemaal goed maar de kleuren van het dak goed gelukt.

De tweede keer stop ik bij het kerkje van Homoet. Dat zit al iets gecompliseerder in elkaar.

Ik ben niet ontevreden met het resultaat. Alhoewel ik nu zie dat de torentjes / dak niet goed zitten...

En de derde pitstop is bij Oosterhout. Midden in het land staat daar een op instorten oud schuurtje.

Gewoon doorgaan met oefenen. Het was in ieder geval een heerlijk dagje.

In mijn grote schetsboek gemaakt met alcohol markers. Ik mis helaas zachte tinten. De markers die ik heb zijn allemaal zo hard van kleur.

Dit is Eilean Donan Castle in Schotland.

2-6

Vanmiddag was dit mijn onderwerp. Hervormd kerkje in Bemmel. En dan zijn mijn vrije dagen weer voorbij.

3-6

Eerst naar ma een foto maken en toen in mijn mooie schetsboek aan de gang. Het was weer een genoeglijke avond.

M'n ouderlijk huis.

En deze is van de les Lifebook 2021: Finding joy van Andrea Garvey. Met acryl inkt, ecoline, acryl verf, paintmarkers en sjablonen. Wat je ook doet het kan vrijwel niet mislukken en het resultaat is altijd verrassend. Tenzij je met je kleurkeuze de mist in gaat dan zou het een modderboeltje kunnen worden. Maar daar hebben we de kleurencirkel voor.

4-6

En weer door... De achtertuin met Beer.

5-6

Een slakje op het raam.