Week 22-2009

24-5

Allerhande easy going klusjes voor m'n late dienst. Te beginnen met een ontbijtje in de tuin.  Ik maak de bijkeuken schoon, ontkalk de wasmachine, wroet wat in de tuin, breng het glas naar de glasbak, kook een hapje eten en ik doe zelfs een naaiwerkje waar het enthousiasme vanaf straalt en lees een goed boek ;-)
Kijk maar goed want ik neem maar zelden een naald en draad ter hand ;-(
25-5

Klaproos.
Agnes en ik zijn vandaag (bijna) tegelijk afgewerkt en we gaan nog even op pad. Eerst langs de rupsenbomen bij de Aldenhof (Nijmegen). Eigenlijk hoopten we op bliksem en donder maar die bleef uit hier. Toen hoopten we op een mooie zonsondergang, dat werd ook niks. Volgende keer beter.
De hele bomen zitten ingepakt in een soort van spinnerag met daarin/daarop al die rupsen. (Ik vind het eigenlijk een beetje viezig eerlijk gezegd).
Dan naar de sluis in Grave. Helaas slechts een waterig zonnetje.
En hoe "bedonder" je de boel een beetje? Door de witbalans anders te zetten. Agnes "weet" hoe je dat handmatig moet doen. Maar bij mijn camera zal dat toch wel anders moeten want dit was het resultaat. Ook mooi maar niet zoals het was.
27-5

Zoals belooft nog wat foto's van de koetsentocht in Eindhoven gemaakt door Frans. Bedankt daarvoor!
Koninginnezwaaitje... ;-)
Bedankt voor alle foto's Frans, ook namens Cees. Zo zien we alsnog alle mede koetsen.

(Die hoed is eigenlijk best geinig hè??)
28-5

Na lang wikken en wegen heb ik een macro-objectief gekocht en die is vandaag bezorgd. Hier wat eerste probeersels. Gisteren voor de gelegenheid al een bos bloemen gekocht en verder wat in de tuin geprobeerd. Ik ben er blij mee!
Ik kan scherpstellen waar ik het wil: Links op het hart van de bloem en rechts op de linkerbloemblaadjes.
F 2.8 iso 100 1/80 sec.
F32 iso 100 2,5 sec.
Volgende keer moet ik ter veld, heb alles wat nu bloeit in de tuin gehad.
ingeflitst
ingeflitst
Naar het vervolg van week 22-2009