Week 21-2009

17-5

Wandelingetje over de Grebbeberg.
19-5

Nog een foto van vorige week... de jonge zwaantjes zijn geboren en zwemmen al rond met pa en ma. En vanmorgen kwam de zon erg mooi op. Met de telefooncamera gemaakt... (is ook geen kwaliteit natuurlijk).
Voor het eerst bloeit m'n Kamperfoelie...
Roos.
Ik zag die groene beestjes pas op de pc...;-/
20-5

Frans komt trots zijn nieuwe objectief (Sigma 30 mm F1.4) laten zien en we gaan hem even uitproberen natuurlijk. Mooi lensje Frans daar zul je een hoop plezier van hebben!
Ik laat Frans een testje doen met het diafragma op F 1.4 om hem te laten zien hoe de scherpte dan is op verschillende afstanden van je onderwerp. Ik "moet" me dan wel zelf als onderwerp opofferen...
Hoe dichterbij hoe minder scherpte... Ik vind dat mooi.
Ik heb mijn pancakelensje natuurlijk al, die ongeveer vergelijkbaar is en waar ik ook zeer content meer ben, anders zou ik deze zeker overwegen.
21-5

Hemelvaartsdag. We gaan met de stalhouderij met 4 aanspanningen (acht paarden en acht mensen) meerijden in een koetsentocht door Eindhoven. Ik mag naast Cees op de bok. We rijden in een Jan Plezier met daarin een aantal licht gehandicapte kinderen en hun begeleiders.
Klaar voor vertrek. De tocht is wel zo'n 25 km lang denk ik met daarin een "sherrystop" en een lunchpauze. Het weer is in tegenstelling tot vorig jaar erg mooi. We komen door allerlei verschillende wijken van Eindhoven, van sjiek tot volksbuurten, over een instellingsterrein van zwaar gehandicapten, maar ook langs het PSV stadion, het van Abbemuseum en het centrum.
En daar waar de lunchpauze is staan tot mijn verrassing Frans en José. Frans uiteraard met de camera in de aanslag. Ik wacht nog met smart op zijn foto's die dan nog zullen volgen hier.
22-5

De jaarlijkse stalbeitsklus staat vandaag op het programma.
Ùh... voor de koffie niet zeuren... ;-/
En na het eten even op de koffie bij ma op de camping.