Week 2-2009

4-1

Naar Foka in Rotterdam met de broer van Cees en diens zoon. Hij is op zoek naar een camera en ik heb een statief in gedachten. Helaas voor mij geen zaken te doen hier want dat wat ik wil zien/proberen en eventueel aanschaffen is niet op voorraad. Ik heb wel goed mijn huiswerk gedaan zegt de verkoper want het is wel een goed statief die ik op het oog heb. Bart heeft wel een gevuld tasje!
6-1

Ijssneeuw in de zon. Bewust onscherp.
Brrr!! Koud, de schoorsteen moet roken!
Fietsenleed en ijspret.
9-1

Alweer zo'n mooie winterdag.  Weer met de fiets geweest en af en toe even gestopt voor een paar plaatjes. En van de kerk van Weurt op verzoek van een collega.
Beetje lastig, die kerk. Kon er aan de voorkant niet goed bij, er stond ook een auto geparkeerd die ik er niet op wilde en vanaf de dijk kon ik de rook van de centrale bijna niet ontwijken... ;-(
10-1

Vandaag maar weer eens het gevecht met de flitser aangegaan. Samen met Henriëtte naar een workshop flitstechnieken geweest bij Sonja van Driel. Ineens voel ik mij in ieder geval niet meer zo'n hele grote kluns want na het voorstellingsrondje blijkt dat alle anderen wel op de één of andere manier een opleiding hebben gedaan op de fotovakschool of de kunstacademie. Volgens de deelnemers is de flitser letterlijk een onderbelicht onderwerp op deze opleidingen. Naarmate de middag vordert begint er meer duidelijk te worden, hoewel sommige dingen moeilijk blijven. Ik zal zeker nog moeten oefenen en vaak moeten herhalen voor ik het feilloos kan, maar het was zeker de moeite waard en leerzaam.
De flitser van de camera af maar wel met een kabel verbonden.
Zodanig flitsen dat je de achtergrond zwart krijgt en niets meer ziet van alle troep die er staat.
De voor- en achtergrond beiden goed proberen uit te lichten zonder dat je de flits in het raam ziet.
Op het eerste en tweede gordijn... Maar dat mislukt nog jammerlijk. Vooral dooroefenen... ;-/
Voor deze of andere workshops:
Ik begon nog zo aan het begin van de workshop... Totaal onderbelichte mislukt flitsfoto. Mag toch wel zeggen dat ik enige vorderingen heb gemaakt ;-) Ben er nog lang niet helemaal natuurlijk maar ik krijg weer hoop.
www.sonjavandriel.nl