Week 19-2010

10-5

Beetje geknutseld.
11-5

Vandaag een uitstapje met Agnes. Eerst naar de Keukenhof. Daar zijn we rond 8.00 uur. Het is dan nog erg rustig. Daarna lekker uitwaaien aan het strand en toen nog even een kort naar Leiden. We hebben enorm gebofd met het weer!! Elders in het land was het koud en regende het zo'n beetje de hele dag. In de Keukenhof heb ik uitsluitend de macrolens gebruikt. Heel mooi was het nog omdat het zo lang koud is geweest. In de paviljoens stonden de mooiste bloeiende planten en snijbloemen. Met name de lelies waren prachtig! En het rook er zo heerlijk.
We leven ons helemaal uit vandaag. Beiden gebruiken we dus uitsluitend de macrolens in de Keukenhof. We liggen regelmatig languit op de grond. Dat moet er voor de talloze mooi geklede buitenlandse toeristen wel vreemd uitzien... Maar ja, zij zien er ook anders uit en sommigen lopen duidelijk in te dunne kleding in dit kikkerlandje. Want wij mogen het dan wel mooi weer vinden vandaag, de temperatuur is niet al te hoog.
Agnes loopt hier tegen de man van haar leven aan. Goed geschapen en hij spreekt niet tegen ;-)
Ook een leuke bezigheid... Mensen kijken.
Daar zou ik me ook wel een poosje mee kunnen amuseren. Ergens bij de ingang op een plekje gaan zitten en kijken naar al die mensen die er zoal komen en gaan.
Lelies zijn toch wel één van mijn meest favoriete bloemen en die waren echt zo mooi hier!
Als "portretlens" doet ie het ook mooi.
Langeveldse slag. We hebben het strand bijna voor ons alleen! En ik vind het perfect zo. Harde wind, schuim dat om je oren vliegt en woeste luchten!
Terug naar de auto via de duinen.
Zeelucht maakt hongerig! Eerst nog een broodje voor we naar Leiden gaan.
Leiden. Agnes weet hier de weg, behalve als we de auto moeten terugvinden, maar dit terzijde. (Oei, oei). Ze is hier in de buurt geboren en getogen en heeft hier 5 jaar op school gezeten. We gaan nog een keer terug voor een langere rondleiding.
En hij van die schilderijen... Rembrandt van Rijn.
Nog een wrap eten bij een vietnamees eethuisje en dan weer naar huis. Het was een prachtig dagje!!
En zo lig ik er dan af en toe bij...
(C) Agnes Valentijn 2010
Zeelucht maakt hongerig dus eerst nog een broodje eten voor we naar Leiden gaan.
Hij van die lakens... (?) Hoe zat dat nou precies?
13-5 Hemelvaarstdag

Vandaag heb ik een thuisklungeldagje. Ik poets het huis, draai wasjes, bedenk ondertussen welke drie zwart/wit foto's er mee mogen naar de fotoclubwedstrijd van vanavond en ben daarvoor op zoek naar aquarelpapier wat ik nog dacht te hebben (maar niet vind) en kom dan dit verloren gewaand artikeltje tegen.

                                  Heren, draag het moedig er mag om gelachen worden hoor... ;-)
Uiteindelijk vind ik toch nog dat papier wat ik zocht en laat de afdrukken van Profotonet voor wat ze zijn... (wel enigzins acceptabel hoor de tweede keer dat ze ze hebben afgedrukt). Maar dit is toch stukken mooier op dat speciale papier. En zwart is nu tenminste ook zwart en niet donkergrijs. Overigens was de kleurenafdruk die ik had besteld bij Profotonet wel mooi hoor. Dit ga ik meenemen vanavond. Een foto uit de beginjaren, een foto uit 2008 en een foto van vorige week.
Op de fotoclub. Alle inzendingen liggen klaar om beoordeeld te worden. Iedereen mag voor alle foto's punten geven tussen de 1 en 5 behalve natuurlijk voor je eigen foto's. Deze punten worden allemaal bij elkaar opgeteld en dan komt er een winnaar uit.
Harm en Suzan tellen de punten.
And the winner is.............. PAULA !! Van harte gefeliciteerd!! Zij mag wederom de wisselbeker mee naar huis nemen. (Net als vorig jaar). En als ik me goed herrinner had ze ook de tweede plaats met een foto (?) Dan mag je toch best zeggen dat je talent hebt!! Mooie foto('s) Paula!