Week 16-2011

17-4

Achter het gasthuis staat een kapel en daar is vanochtend om 8.30 uur een palmpasen bijeenkomst. Ouders en kinderen in traditionele kleding met prachtig versierde palmpasentakken komen bijeen voor een gebed. De takken dragen lijkt toch voornamelijk "mannenwerk". Slechts een enkele vrouw of meisje draagt er eentje. Zal wel zwaar zijn want het zijn bijna halve bomen.
Na de bijeenkomst lijkt hier door deze twee heren even kort wat uitgesproken te worden....
De rest van de dag brengen we door in Salzburg, de geboortestad van Mozart. Salzburg is best een mooie stad, schoon ook, geen vuiltje op straat, maar al met al vonden we dit toch de minst leuke dag. We zijn ook eigenlijk niet van die echte stadsmensen.
Niettemin heerst er een zeer gemoedelijk sfeertje en hangt de lentekolder in de lucht...
Er vinden hier (Engelse) t.v. opnames plaats van één of ander kookprogramma.
En nog een keer het uitzicht vanaf het balkon op de Watzmann.
18-4

Vandaag naar de Königsee. Bekijk de foto's. Wat kan ik er verder nog over zeggen?
19-4

Alweer ons laatste dagje hier. We gaan op weg naar het Watzmannhaus, bovenop de Watzmannberg (hoe kan het ook anders?) De weg er naar toe is behoorlijk steil, nergens een vlak stukje. De uitzichten zijn prachtig, het weer ook weer... (!) Maar we halen het niet helemaal. Het laatste uur is ijzig en glad, dat doen we maar niet. Omhoog zal nog wel gaan maar terug naar beneden is toch nog best gevaarlijk. En het Watzmannhaus is toch nog gesloten.
Tijd voor die heerlijke broodjes die we vanmorgen bij de bakker hebben gekocht.
Terug in Ramsau even lekker in de Ramsauer Ache een beetje afkoelen!
Tjonge jonge wat een gedoe voor we samen op de foto kunnen. TE LAAT!! Die zelftimer ging sneller dan ik kon gaan zitten ;-/ En de camera staat ook scheef.
Dan maar met de afstandsbediening... ;-) Daar zitten ze dan, JUT en JUL...
Naar de voorgaande dagen van de vakantie in Beieren.