Week 14-2010

4-4

1e Paasdag. Hoewel niet zo'n best weer is voorspelt en de luchten behoorlijk deigend zijn gaan we toch een stuk fietsen. Grotendeels houden we het wel droog. Alleen op het laatste stukje moet toch het regenpak uit de tas.
Even de route een beetje bijstellen.
Hiervan zullen we dus nat worden... ;-(
5-4

2e paasdag. Ook vandaag een flink stuk gefietst. Gestart in Bemmel. Toen via Gendt, waar we het fietspontje over wilden naar Millingen. Helaas, die was nog niet in de vaart. Dus door naar de pont bij Doornenburg/Pannerden en daarna ergens bij de Biiland overgestoken met een ander fietspontje naar Millingen en via Leuth, Kekerdom, Ooij, Nijmegen en Lent weer naar Bemmel terug. Hoewel het weer beter was als gisteren was de wind harder en de tocht al met al pittiger.
Op                   kun je een fietsknooppuntenroute uitstippelen en uitprinten.
Buitendijks kerkje bij Kekerdom.
Bij huiskamercafe Oortjeshekken wordt het hoog tijd de zadelpijn enigzins met alcoholische middelen te verdoven  en op adem te komen van de wind die we al een paar uur tegen hebben.... ;-/
En bij Moos nog een ijsje... ook verdiend.
Zzzzzz...... pffff dat hakt erin.... Zzzzzz...... Morgen gelukkig weer werken.... Dan ben ik weer de baas... Goeie burostoel.... Zzzz...
De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik na het eten de bank een uurtje in beslag heb genomen... Cees heeft er (gelukkig) geen foto van gemaakt. Morgen zit ik ook weer op een goeie stoel en ben ik ook weer baas in eigen bus.... ;-)
8-4

De bloemen in de vaas zijn op dit moment erg mooi.
Vanavond komt Mathieu eten en hij vraagt ALTIJD om Tiramisu. Nou krijgt hij dat niet altijd maar vandaag wel want ik ben vrij en dan heb ik wat meer tijd om dat te maken. Overigens wordt dit een nieuwe variant voor hem, ik heb namelijk een boekje gekocht met allemaal tiramisu-recepten. Ben benieuwd of hij hem net zo lekker vindt als ik. Ik heb al voorgeproefd ;-) En hij is erg lekker! Het recept is voor 4 personen maar dat krijgen wij wel op met z'n tweeën. En al zou Cees er ook zijn dan hebben we daar nog geen last van want hij eet (gelukkig) nooit toetjes... :-) Want Tiramisu delen daar houden Mathieu en ik niet van... Hahaha!!
Staat er ineens zo'n blitse meisjesomafiets voor m'n raam.... Als ik dan wat verder kijk blijken er drie van die dingen op rij te staan. Zeker van m'n buurmeisje en haar vriendinnetjes.
Als Mathieu komt eten dan maak ik meestal een soort van ouderwets moederpotje. Iets waarvan ik denk dat hij dat nooit maakt. Dit keer rode kool met hachee. Schot in de roos... Ik kreeg een 9 op de schaal van 10. (Ik was het appeltje in de rode kool vergeten).
En dan nu....... Tiramisu met zwarte bessen en kruidkoek !!!
De één mag delen en de ander mag kiezen... ;-)
De grijns spreekt voor zich......
Krijg je dat van vier keer per week trainen of is je bloes gewoon te krap?
Ik fiets een stukje met hem mee tot het wijnfort in Lent.
Vanuit m'n kamerraam kijk ik naar deze mooie bloeiende boom. Van collega Frits.
9-4

Lieve pa, nog geen dag uit mijn gedachten geweest...
10-4

Nog één keertje de bloemen uit de vaas voordat ik m'n lens verwissel.
Vandaag heb ik een (pik) dienst waarbij ik aan het eind een aantal bussen moet aftanken/vegen en als straks de wasstraat klaar is moet wassen. Dat wassen kon dus vandaag nog niet. Ik heb bijna geen foto's van m'n werk terwijl dat toch een groot deel van m'n leven in beslag neemt dus ik vraag Cees of hij plaatjes komt knippen. Alle foto's behalve de laatste zijn door hem gemaakt. Bedankt daarvoor!
We hebben geen ruimte over hier dus het is een secuur werkje om alles op de juiste manier en volgorde achteruit in te parkeren zodat ook de laatsten die binnenkomen hun bus kwijt kunnen. (Wie zegt dat vrouwen niet kunnen fileparkeren???)
Collega Geert houdt het bakkie erbij voor de troep. Hij is volgende week aan de beurt en kijkt de kunst even af... ;-)
Het ADBLUE doet het niet... kinderziektes denk ik. (We kunnen hier pas een week tanken).
Voilà ! Klaar voor vandaag! Of liever gezegd: klaar voor de volgende dag!
www.falk.nl
Hemelse Tiramisu