Week 13-2009

22-3

Werkdagje. Het miezert als ik van huis ga dus ik ga maar een keer met de auto, achteraf overbodig want het was best heel aardig weer. In het opkomstlokaal is het eerst omleidingen bestuderen. Het is wel komisch te constateren dan mannen en vrouwen totaal anders kijken naar een plattegrond. Hoezo vrouwen kunnen geen kaartlezen? Wel als we hem andersom vasthouden. Ze hangen die plattegronden gewoon altijd op de kop op... ;-/
Een meerijdende collega van Veolia maakt een paar foto's van me.
De eerste rit naar Venlo is nog rustig ik heb her en der een minuutje over en maak een kiekje van de haltepalen die ze hier hebben.
Naar Venlo op en neer is de verste lijn die we rijden, als je die hebt gedaan is er al een flink stuk van je dienst om.
Daarna heb ik pauze, tijd voor een boterham en een praatje met collega Hans.
Verder nog een rit Millingen, een rit naar Grave, een kopje thee en een praatje met Harm en nog een keer naar De Horst (Groesbeek). En dan is het weer gedaan voor vandaag.
23-3

Alleen binnen is het lente vandaag.... :-(

En van de ene op de andere minuut vind ik het weer nodig om naar de kapper te gaan. En voor de verandering eens naar een andere kapper. Hopelijk zit het na een nachtje slapen nog een beetje zoals nu... Toch wel beter als de foto hierboven ergens! Je zou bijna geloven dat ik makkelijk haar heb hier... Nou verre van dat hoor! Een acceptabel zelfportretje maken is al net zo lastig als dat haar in model houden ;-/
Nog even de polder in maar het is niet spectaculair, wel koud!
25-3

Ondanks alle dreiging in de lucht toch met de fiets naar het werk. Ik wilde eigenlijk die oude stal erop met die woeste lucht (en dan omzetten naar zwart/wit) maar die paarden dachten daar heel anders over, die wilden zelf het hoofdonderwerp zijn ;-) (Gemaakt met de telefooncamera).
26-3

Ik doe een klein experimentje met de instellingen van de kleurverzadiging in de camera. Er zijn 7 trapjes instelbaar. Afhankelijk van je beoogde doel best leuk. Kan me zo voorstellen als je in zeer kleurrijke situaties bent dat je hem dan lekker hoog zet of juist erg laag als je beoogde doel wat ingetogen moet zijn.
Zo zijn er ook trapjes instelbaar voor scherpte en contrast en voor neutrale kleuren of levendige kleuren. Hier nog de verschillen in de uitersten. De kunst is natuurlijk om voor jezelf de juiste balans te vinden. En smaken verschillen! Bij alle opnames dezelfde instelling van diafragma/sluitertijd/iso gebruikt. Iso 100, F 14, 0,5 sec.
28-3

Vandaag bezig geweest met een jaarlijks terugkerend klusje: tuigen in de olie zetten. Een heerlijk rustig ontspannend knaaiwerkje in overall en oude jas. En met handschoenen, anders krijg ik vieze nagels...;-/ (Dat vind ik weer niet kunnen met mijn dagelijkse werk).