Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 9-2015

22-2

Ik ga maar eens het één en ander lezen vanmiddag. Ik heb het een beetje teveel opgespaard de laatste tijd. En vooral ook dingen eruit knippen die interressant zijn.

Tussendoor eet en drink ik wel wat hoor... Lekker kip met zelfgemaakte kerriesaus, rijst en boontjes en een sapje uit de slowjuicer van wortels, komkommer, bleekselderij, appel en gember.

Uiteindelijk kleed ik me vandaag ook nog een keer aan. Ik ga nogmaals naar het China light festival, ditmaal met Marc en ma. Ik heb toch een abonnement gekocht. Nu zeul ik wel met het statief en maak de foto's op lage iso, hoog diafragma en lange sluitertijd. Dat resulteert in veel meer scherptediepte en wat meer verzadiging in de kleuren. Mooier vind ik zelf dan die van de vorige week.

23-2

Mijn 'nep' cappunccino. Gemaakt van Bambu instant koffievervanger (van A.Vogel), met gekookte opgeklopte melk en een beetje kaneel. Erg lekker.

24-2

De Waal met lange(re) sluitertijden, grijs- en grijsverloopfilters op F11 en hyperfocale scherpstelling.

17.42 uur - 1 seconde.

17.50 uur - 20 seconden

17.53 uur - 20 seconden.

17.56 uur - 30 seconden.

18.08 uur - 67 seconden.

18.10 uur - 75 seconden.

18.12 uur - 79 seconden.

18.14 uur - 96 seconden.

18.17 uur - 123 seconden.

18.21 uur - 155 seconden.

25-2

Rosanna heeft een rood bootje... Foto stuurde Maud me op.

25-2

Niet alleen voor pubers....

Ik ben vandaag voor de eerste beugel controle geweest. Draadje is vervangen door een iets dikker draadje.... In april wordt de onderbeugel geplaatst. Van mijn spruitjes maar een stamppotje gemaakt.

Het jaarboek 2014 van Rosanna is inmiddels ook binnen.

27-2

Mijn collegaatje Francisca, oorspronkelijk uit Kaapverdië, woont al ruim 30 jaar in Nederland. Laatst opperde ze dat ze wel erwtensoep wilde leren maken. Zo gezegd zo gedaan. Is bovendien erg gezellig om zo samen te koken en te eten.

We doen wel vast voorproeven. Morgen eten we hem 'officieel' op.

28-2

Maud komt het fotoboek van Rosanna ophalen.

Het moederschap staat haar goed...

De kleine boef ook alweer zo'n tien weekjes oud. Een lief knulletje is het. Huilt alleen als hij honger heeft. Slaapt al regelmatig de nacht door ook.

En Rosanna, ze gaat steeds liever op de foto. Er is een tijdje geweest dat ze niet wilde.