Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 43-2017

24-10

Ik heb me voorgenomen om (nog) minder vlees te eten. Varkensvlees stond al vrijwel nooit op het menu bij me, hooguit iets bij een stamppot of wintersoep. Maar ook rund en kip ga ik drastisch minderen als ik alleen eet. Ik heb van de week een documentaire gezien die me weer eens met de neus op de feiten drukte. Hoeveel kostbare landbouwgrond, water, energie en dergelijke er nodig is om een kilootje vlees te produceren. Hoeveel gezonder het is om (nog) meer groenten te eten. Om nog maar te zwijgen over het dierenleed. Alhoewel ik nooit kiloknallers koop ben je er toch niet altijd zeker van dat het dier een goed leven heeft gehad. Dus: vandaag zo'n apparaatje gekocht waarmee je slierten en schijfjes kunt snijden van groenten. Het oog wil ook wat... en een soort van groentespaghettie gemaakt.

25-10

En om wat inspiratie op te doen deze kookboeken bij de kringloopwinkel gekocht. Hoppà, deze boeken en nog twee boeken over fotografie voor € 9,75 en allemaal zo goed als nieuw zonder vlekken of ezelsoren.

En vandaag de rest van alle groenten opgemaakt en ommelet gemaakt.

2-11

Het project voor vandaag is aan de slag met de latjes en platen aan de muur van slaap- en woonkamer. Ik begin bij de slaapkamer en als ik daar tevreden over ben dan doe ik de woonkamer.

Ondertussen zet ik de kipstoofpot op en maak ik de soep want mijn moeder, broer en tante komen eten vanavond. De stoofpot wordt bereid met o.a. bokbier.

De soep is van prei en courgete.

Verder met de woonkamer. Omdat ik eigenlijk niet zoveel gaten wil boren in de nieuw gestucte muur bevestig ik het met dubbelzijdig plakband.

Klaar!

3-11

Weekend met Paul naar Slenaken in het mooie Zuid Limburg. We boffen ontzetend met het mooie weer. Zaterdags nog 17 graden. 's Nachts wel wat regen gehad maar ook de zondag weer mooi zonnig, wel iets frisser. Alle dagen nog lekker in de zon op een terrasje gezeten.

Ons hotel. Ingecheckt, koffie/thee drinken en een klein rondje door de omgeving gewandeld.

De kerk naast het hotel. Die heeft ons wel een beetje uit de slaap gehouden door zijn gebimbam.

Met een bokbiertje sluiten we de wandeling af.

4-11

Ook vandaag maken we een mooie wandeling en we maken een klein auto ritje door de omgeving.