Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 29-2019

14-7

Dit weekend drie fotoboeken gemaakt. (Ik loop nogal achter). Voor de kleinkinderen het boek van 2018 en het boek van Sint Eustatius en Guadeloupe.

Mijn eerste courgette oogst uit eigen tuin.

15-7

Vandaag vliegen Whitney en Mathieu terug naar Nederland en op zo'n app kun je dat mooi zien. Bizar trouwens hoeveel vliegtuigen er in de lucht zitten.

Boven Londen.

Ik heb nooit beseft dat er zoveel vliegverkeer in de lucht zit!

In de buurt van Nederland maken ze een rare bocht voor de aanvlieg route naar schiphol.

En dan keurig in een lijn allemaal achter elkaar landen.

Ze zijn er!!!

In Elst hebben ze de kerktoren blauw uitgelicht ivm vierdaagse 'blauwe dinsdag'.

16-7

Sint Eustatius was knus,

Maar wij zijn blij...

Whitney en Mathieu weer dichtbij!!

Vanmiddag gezellig samen met familie en vrienden op het festival eiland bij Lent. Mathieu probeert gelijk zijn nieuwe lens die ik van een collega had overgenomen voor hem.

En ze is niet alleen model voor Mathieu maar ook nog bij een fotograaf die een boek gaat maken van festival bezoekers. Zij moet er serieus op volgens de fotograaf en Mathieu staat te grinniken.

17-7

Het is weer tijd voor het jaarlijkse fiets/kampeer uitje van Rosanna en mij. Dit jaar gaan we naar camping het IJsselstrand in Doesburg. Omdat dit voor haar wel erg ver zou zijn om te fietsen zet ik de auto in Doesburg en fietsen we naar Dieren om vervolgens met het pontje de IJssel weer over te steken naar Doesburg. Het gaat tenslotte om het idee dat het een fietsvakantie moet zijn.

Samen het tentje opzetten.

Daarna gelijk zwemmen. In het zwembad brengen we overigens het merendeel van de tijd door.

Wat drinken en eten na het zwemmen. Het zelf koken laat ik dit jaar aan mij voorbij gaan. Er is geen picknicktafel helaas. Ik ben trouwens blij dat ze voor water kiest en geen zoete limonade troep. (Die pizza is al ongezond genoeg).

Zelf probeer ik nog iets gezonds binnen te krijgen, een salade met gerookte zalm.

18-7

's Ochtends na het ontbijt gaat Rosanna dansen en knutselen bij het recreatie team. Daar is tevens een binnen speeltuin maar daar heb ik geen foto's van omdat ze steeds ergens midden- of bovenin zit waardoor ik er niet bij kan.

Ze krijgt een opblaasbare dofijn... Uiteindelijk ligt oma natuurlijk op apegapen als dat ding is opgeblazen.

19-7

Vandaag moeten we helaas alweer naar huis. We fietsen weer terug via het pontje en Dieren. We doen ons bij 'De Waag' in Doesburg nog tegoed aan een terrasje en dan alles weer op en in de auto. In Doetinchem kan ik wat analoge lenzen ophalen en dan naar huis. Gelukkig geen last van files ondanks dat het vandaag de intocht van de vierdaagse is.

Mijn oproepje in de Gelderlander voor analoge lenzen werpt zijn eerste vruchten af.

Gemaakt met een Eyemik 28 mm F 2.8 lens. Nog nooit van gehoord maar de bokeh is veelbelovend en 'wollig'. Dit was even een snelle test in het plantsoen maar wordt tzt vervolgd.