Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 27-2016

3-7

Vandaag in de tuin het kookstelletje van Mathieu uit proberen. Werkt op spiritus en dat gaat goed! Daar kan ik me wel mee redden op de fiets.

Ik maak wel i.p.v. een grote gehaktbal een aantal kleintjes om de duur te verkorten. Verder begin ik makkelijk met worteltjes en aardappelen.

Als de balletjes zover klaar zijn dan zet ik het kookpannetje onderop met de aardappels en groente en het vleespannetje erop om het warm te houden.

Hoppà !

4-7

Telefoon selfie met de kinderen tijdens de oppasdag.

6-7

Mijn schoonzoon Erik is geslaagd voor zijn HBO opleiding bio-informatica. Proficiat! Daar hoort een passend cadeautje bij.

7-7

Nogmaals oppassen.

Ook al heeft Maud een vaatwasser, het is toch veel leuker (en zeker ook veel sneller) om samen de afwas te doen!

8-7

Vandaag heb ik bevrijdingsdag! Onderbeugel gaat er nu ook uit. Maandag mijn eigen tandarts bellen om afspraken te maken voor het vervangen van de grijze vullingen door witte en dan kan ik ook dit project afronden. Happy!

9-7

Bij de plaatselijke mooie keukenbenodigdheden-winkel (Bongers) heb ik een goede rasp gekocht om zelf rauwkost te maken. Zo'n ienie-mienie bakje bij de groentenboer is veel te duur en je weet nooit hoelang het al in de vitrine ligt compleet met de dressing er al overheen. Dat kan ik zelf beter en verser maken.

Rode en witte kool, ijsbergsla, radijsjes, wortels, komkommer en rode en gele paprika gebruik ik ervoor. Van alles een beetje want anders is het weer veel te veel voor me. De rest van de groenten eet ik zo wel op.

Ik heb de kinderen nog ge-appt of ze ook een bak willen. Van Maud nog geen antwoord gehad en Mathieu kon zoveel gezondheid niet aan op één dag.

Lekker! Ik neem ook een bak mee naar de late dienst ipv brood.

Zelf een dressing maken van een beetje Belze majonais, een dikke lepel Grieks yoghurt, scheutje azijn, slakruiden en een snufje Keltisch zeezout. En die dressing en rauwkost meng ik natuurlijk pas als ik het ga eten.