Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 26-2015

Vervolg Griekenland.

Wat er vooraf ging: Griekenland week 25-2015

21-6

Om 6.30 sta ik op om de zonsopkomst te fotograferen op het strand. Dat duurt al met al zo'n 5 minuten en is niet al te spectaculair. Nog maar even terug in bed. Na het ontbijt wordt tegen 10.30 uur de huurauto gebracht. Een blauwe Fiat Panda in stijl... hij heeft namelijke de blauwe kleur die je zoveel ziet hier. Als eerste rijden we naar het stadje Pirgo, met vele trapjes en steegjes. Daarna gaan we naar Fira dat is de hoofdstad van Santorini. 's Avonds na het eten rijden we naar de vuurtoren Mavro Vouma om de zonsondergang te bekijken. We zijn niet de enige hier. Na het blauwe uurtje terug naar het hotel.

Het hotel, op de bovenste verdieping onder de ronding is onze kamer.

Pirgo.

Fira.

Vlakbij de vuurtoren.

22-6

Vandaag doen we een beetje rustig aan. Beetje uitslapen en ontbijten. Dan rustig het dorpje bekijken waar we zitten. Er is een mooie kerk met prachtige schilderingen in de koepel. Helaas mag je er geen foto's maken. In het hotel wat gedronken en een salade gegeten en dan is het tijd voor onze zeiltocht. We worden rond 15.00 opgehaald. Erg leuk tripje. We varen langs de kust en er kan af en toe gezwommen worden. We worden voorzien van een drankje en er wordt een diner gemaakt. Na de zonsondergang worden we weer naar het hotel terug gebracht. We zijn heerlijk uitgewaaid vandaag!

23-6

Vandaag naar het stadje Oia. Onderweg stoppen we nog bij een klein haventje. Oia is waarschijnlijk het meest touristische stadje van Santorini. We moeten er zo'n 45 minuten voor rijden want het ligt aan de andere punt van het eiland. We slenteren door de straatjes en langs vele winkeltjes. Je zou verwachten dat ze hier alleen maar toeristenprullaria verkopen maar er worden hier kwalitatief hoogwaardige spullen aangeboden. Kunst, kleding en sierraden voeren de boventoon. Men claimt hier de mooiste zonsondergang van de wereld te hebben. Nou dat moeten wij dan ook beleven natuurlijk. We eten op tijd en ruimschoots voor zonsondergang gaan we een plaatsje zoeken. Nou we komen bedrogen uit... wat een mensenmeute. Eigenlijk erg lachwekkend hoe idereen zicht verdringt om een foto te kunnen maken. Valt me nog mee dat er geen gevechten ontstaan tussen al die selfiesticks... Rond 21.30 uur rijden we terug naar het hotel. Of de zonsondergang nou echt de mooiste is van de wereld kan ik niet beoordelen. Ik heb hem nog niet overal gezien.

Oia.

Voor de trouwlustigen onder ons.

En ik krijg ook de indruk dat je hier een jurk en fotograaf kunt inhuren en doet alsof je de mooiste bruid van de wereld bent... er was geen bruidegom te bekennen.

24-6

Vandaag is het weer tijd om te verkassen naar het volgende en tevens laatste eiland: Naxos. We doen lekker rustig aan. Koffer weer inpakken, ontbijtje, nog een poosje op een strandbed, laatste lunch bij het hotel en dan worden we naar de boot gebracht. Na twee uurtjes varen komen we aan op Naxos. Hier worden we weer keurig opgehaald en naar het hotel gebracht. Er is even wat verwarring, de koffers worden uit de auto gezet en wij worden naar een receptie gebracht een eindje verderop. Ze hebben bedacht om ons in een appartement onder te brengen ipv het hotel... Upgraden noemen zij het. We gaan kijken en geven het het voordeel van de twijfel. Anja neemt de slaapkamer en Agnes en ik de bedden in de keuken. We zitten wederom vlak aan zee en er is ook een zwembad.

Ik ben natuurlijk weer als eerste klaar met de koffer.

Het toverwoord met het inpakken is 'rolletjes maken van je kleding'... het neemt weinig ruimte in beslag, je over ziet wat je hebt en het kreukt bijna niet.

Vies??

Nog een laatste aanblik bij het hotel.

25-6

Na het ontbijt krijgen we eerst een rondleiding rondom het hotel en de mogelijkheden. Je hier hier surfen en andere watersporten beoefenen. Er worden fietstochten georganiseerd en zo nog wat dingen. We regelen een huurauto en gaan dan de stad een beetje bekijken. Ergens in het oude gedeelte van de stad komen we een aankondiging tegen van een optreden en we kopen drie kaartjes. We eten een salade bij de haven en lopen terug naar het hotel waar we de rest van de middag vertoeven aan het zwembad. 's Avonds na het optreden, was echt leuk!

26-6

Na het ontbijt wordt de huurauto gebracht. We gaan op pad en we komen ergens onderweg een kerk tegen met voor de afwisseling een rood koepeltje. We rijden naar Halki, daar moeten wat oudheden zijn maar we zien niet veel soeps, maar we lopen dan ook niet de hele route van zes km. Er is wel el leuk pleintje onder het groen waar we wat drinken en een paar winkeltjes met plaatselijk borduurwerk. In Filoti eten we, lamskoteletjes van de bbq. Het landschap is tamelijk ruig maar wel heel groen. Dan rijden we nog naar Moutsouna, zo'n beetje het einde van het eiland. Hier eten we nog een ijsje en dan rijden we weer terug.

Olijfbomen in Halki.

Filoti.

Onderweg.

Moutsouna.

Onderweg, marmerafgraving.

En weer terug bij ons eigen strand. Er ligt een best jacht voor anker....

27-6

Anja blijft vandaag nog een dagje rondom het hotel en strand en Agnes en ik gaan met de auto op pad. We bezoeken het olijfmuseum in Egares. Klein maar leuk om te bekijken en je kunt er allerlei dingen proeven. Ook is er bv zeep en creme te proberen. Hier zie ik ook een mooi fotoboek liggen van een plaatselijke fotograaf. Daarvoor moet ik echter naar een boekwinkel want hier verkopen ze het niet. We vervolgen onze weg grotendeels langs de kust en rijden ook door de bergen. Het is hier nog groener dan aan de oostkant waar we gisteren waren. Af en toe maken we een fotostop, bv bij de toren van Ayia, bij een klein kerkje en molen. Daar zien we ook ergens een stukje naar beneden een oude bus staan maar we kunnen er helaas niet bijkomen. Overigens is het zo in de bergen best fris vandaag! Tenslotte komen we bij de plaats Apolonas, een klein dorpje aan zee waar de golven hoog opspatten. Hier eten we een hartige pannenkoek en drinken het plaatselijke bronwater wat erg lekker is. Op de terug weg komen we langs een paar geitenhoeders. We gaan even kijken en mogen door het hek heen. De geitjes worden gemolken en bijgevoerd. De man in het oranje shirt steekt een heel verhaal af in het Grieks wijzend op een klein jong geitje... Wij kijken hem een beetje niet begrijpend aan en dan doet hij zijn verhaal nog eens dunnetjes over op standje buren gerucht want ja, immers als je harder praat begrijpt men je beter.... Tegen vijven zijn we weer terug. Anja heeft zich al opgetut en de koffer weer ingepakt en gaat vast vooruit richting stad en we spreken af waar we elkaar ontmoeten voor het eten. Als wij dat ook gedaan hebben gaan we ook richting stad en bij de boekwinkel vind ik het boek wat ik vanmorgen zag. Echter het is vrij prijzig en de koffer is al zo zwaar dat ik waarschijnlijk moet overbetalen dus ik doe het maar niet. We gaan naar het restaurant waar we hebben afgesproken en daar is Anja al. Ze heeft voor ons allebei een cadeau gekocht!! Agnes krijgt een mooie sculptuur in de kleur van haar bank en ik?? Ik krijg het boek van haar!! Superblij mee!

Als eerst rijden we 's morgens naar de haven met fietsen die je van het hotel kunt meenemen om de vissers te zien binnen varen, echter geen vissersboot te bekennen dus dat hebben we waarschijnlijk niet goed begrepen.

Olijfmuseum.

Apolonas.

Onderweg.

En weer alles in de koffer zien te krijgen. Je ziet haar denken... hoe krijg ik alle zooi er weer in?

28-6

Vandaag varen we weer terug naar Athene.

Morgen vliegen we weer terug naar huis. Meiden bedankt voor de gezellige vakantie!