Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
  Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 44-2012

Pieterpad etappe Swalmen - Montfort 22 km.

Om 8.45 uur vertrekken we uit Swalmen. We volgen de rood/witte stickers... maar dan komen we er achter dat we de verkeerde kant op gaan. Ja inderdaad een beetje dom maar we herstellen ons, lopen het stukje wat we al gedaan hebben weer terug en gaan de goede kant op. Het is koud, het heeft flink gevroren vannacht en het is mistig. Pas rond een uurtje of half één klaart het een beetje op. De route voert door stukken bos, een klein stukje industrieterrein en een lange rustige weg. Wederom vinden wij het jammer dat je zo weinig door leuke dorpjes komt. Van het mooie Limburgse glooiende landschap met de vakwerkhuizen krijgen we helaas niet veel te zien.

Mmm, staat niet op ons menu vanavond maar was zeker lekker geweest!

Ieder nadeel heb zijn voordeel... door het verkeerd lopen kwamen we wel hier langs, levert toch aardige plaatjes op.

Nu lopen we goed!

Wel een erg smal wandelpaadje.

Ook jammer dat de route niet langs deze baseliek loopt... Nou kunnen we natuurlijk omlopen en even gaan kijken maar één keer omlopen is genoeg.

In Montfort aangekomen heb ik geen tijd meer een foto van één of ander klok te maken, de bus komt eraan en die komt maar één keer per uur! Maar we waren er een uur eerder dan verwacht. Om 15.00 uur dus. Ook in Roermond voor de trein moeten we nog een sprintje trekken. En dat terwijl rennen voor een bus of trein tegen mijn principes is. (Je moet er gewoon op tijd staan...) en anders komt er vanzelf weer een volgende.